5-1 Joost van der Veer
6-1 Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchel Tdlohreg (Johan de Waal), Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Jurre Toes (Ries van den Boogert), Yannick Lugthart, Joost van der Veer (Olav Kieviet), Julian de Geus (Ramon de Man), Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de nederlaag van vorige week stond voor DVV de wedstrijd tegen Bruse Boys op het programma. De mannen uit Bru verkeren in goede vorm gezien de recente resultaten. De ploeg van trainer John Kleijn was dus gewaarschuwd. In de bespreking wordt benadrukt dat vanaf minuut één honderd procent scherpte vereist is om ervoor te zorgen dat Bru niet aan voetballen komt. Het stralende weer en een prima bespeelbare grasmat waren uitnodigend voor een mooie pot voetbal.

Vanaf minuut één is duidelijk dat de woorden in de bespreking niet in de wind werden geslagen. DVV schiet uit de startblokken en binnen vijf minuten staat al een 2-0 tussenstand op het scorebord. Beide keren is het de opkomende Boshoven die de bal strak voorgeeft, eenmaal is het van der Veer die de bal binnenschiet en de tweede goal komt op naam van de verdediger van Bru. Na deze goals blijft DVV gas geven en is het met name van Bergen die veelvuldig gevaarlijk kan worden, maar DVV verzuimd de marge verder uit te breiden.. Dat het na 25 minuten nog maar 2-0 staat is gezien de kansenverhouding vrij mager. Naarmate de eerste helft vordert komt Bru steeds meer in haar spel, DVV neemt wat gas terug en de duels worden niet allemaal meer gewonnen. Vijf minuten voor rust weet Bru dan toch de aansluitingstreffer te forceren. De achterhoede van DVV weet de bal niet weg te krijgen waarna een middenvelder de trekker overhaalt en keeper Hanenberg kansloos laat. Op slag van rust krijgt Bru de uitgelezen mogelijkheid om 2-2 binnen te schieten, maar keeper Hanenberg pareert een 1-op-1 situatie en zorgt dat zijn ploeg met een voorsprong gaat rusten.

Na rust zien we een zelfde DVV dat met veel inzet blijft knokken. Na goed voorbereidend werk van van der Veer is het van Dam die oog in oog met de keeper de 3-1 op het scorebord zet. Direct na de aftrap krijgt Bru dé kans op de aansluitingstreffer, maar wederom is het Hanenberg die voorkomt dat de hoop op een resultaat bij de bezoekers toeneemt. Na 65 minuten wordt een corner vanaf links door iedereen gemist, behalve door van Dam die bij de tweede paal goed op staat te letten en zo zijn tweede van de middag laat aantekenen. Het verzet van Bru is nu echt gebroken. Het siert de ploeg van trainer Maaskant dat zij ondanks de achterstand proberen te blijven voetballen. DVV blijft onverminderd doorgaan en oogt hongerig. Onder aanvoering van onder andere Lugthart wordt vrijwel elke aanval van Bru in de kiem gesmoord. Uit één van die onderscheppingen wordt van der Veer in staat gesteld om ook zijn tweede van de middag binnen te schieten. Het slotakkoord is voor van Bergen, een afgeslagen corner wordt opnieuw ingebracht, waarna hij onberispelijk de 6-1 tegen de touwen knalt.

Een overtuigende overwinning voor het collectief van trainer John Kleijn. Volgende week staat de wedstrijd tegen nummer twee Prinsenland op het programma. De eerdere ontmoeting dit seizoen werd in het voordeel van Prinsenland beslist, de ploeg uit Dirksland heeft dus iets goed te maken. De aftrap is om 14:30 op het terrein van Prinsenland. We kunnen de steun van het publiek daarbij meer dan goed gebruiken. Tot volgende week!