2-4 Jurre Toes

2-5 Joost van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Delano van der Velde, Mitchel Tdlohreg (Joost van den Boogert), Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam (Ries van den Boogert), Julian de Geus (Ramon de Man), Joost van der Veer (Johan de Waal), Jurgen van Bergen (Rolf van Putten)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na het vrije paasweekend stond weer competitievoetbal op het programma. Voor de ploeg van trainer John Kleijn betekende dat een uitwedstrijd naar Kapelle. De gastheren hebben hun goede seizoenstart mede door veel blessures niet weten voort te zetten en vinden zich terug in de middenmoot. Ondanks de lange reistijd waren ook voor deze wedstrijd weer de nodige supporters uit Dirksland afgereisd om onder het genot van een voorjaarszonnetje hun ploeg te steunen.

Vanaf de aftrap is het DVV dat het initiatief neemt. De eerste kansen zijn voor DVV en dat resulteert in de 6e minuut al in de 0-1. Van der Veer wordt rand zestien ingespeeld, draait weg bij zijn tegenstander en schiet de bal onberispelijk in het doel. Kapelle geeft in deze fase van de wedstrijd veel ruimte weg, maar de Dirkslanders verzuimen verder afstand te nemen. Na een half uur spelen komt Kapelle voor vrijwel de eerste keer in de buurt van het Dirkslandse goal, via een van richting veranderd afstandsschot wordt de 1-1 op het scorebord gezet. De fase hierna is Kapelle meermaals gevaarlijk, maar de achterhoede staat sterk en geeft de tegenstander niet de kans om nog een treffer te laten noteren. Vlak voor rust komt, na een vlot lopende aanval, de bal voor de voeten van Toes, welke niet twijfelt en de bal hard achter de keeper in het net knalt, 1-2. Het moeilijk bespeelbare veld leent zich niet voor verzorgd voetbal, wat met name zorgt voor veel duels op het middenveld. Voor rust weet Kapelle geen vuist meer te maken, tussenstand 1-2.

Na rust pakt DVV het initiatief weer op. Na een aanval over de rechtse kant slingert de Berg de bal voor de goal. Van Dam staat in positie en met een bekeken bal weet hij de Dirkslanders vlak na rust op een 1-3 voorsprong te zetten. De thuisploeg beseft dat het iets moet forceren om nog een resultaat te halen deze middag. Het inbrengen van een aantal verse wissels en een meer opportunistische speelstijl moet daarin de doorslag geven. Ondanks deze wissels is het DVV dat de boventoon blijft voeren, maar de bal wil er meermaals net niet in. Na 75 minuten valt dan toch de aansluitingstreffer. Na uitverdedigen van de Dirkslanders komt de bal gelukkig tegen de inlopende spits aan, welke zelf amper lijkt te beseffen de 2-3 op het scorebord gezet te hebben. De thuisploeg zet nogmaals aan, maar DVV oogt vastberaden de drie punten mee te nemen naar Dirksland. Een charge van achter op de benen van Lugthart wordt bestraft met een rode kaart, waarna Kapelle door moet met tien man. In de 87e minuut valt dan toch de beslissing; de Man zet de ingevallen van Putten met een steekbal de diepte in. Van Putten behoudt het overzicht en geeft de bal voor op Toes die met een droog schot zijn tweede van de middag laat aantekenen. Het slotakkoord is voor J. van den Boogert die vanuit een corner de bal achter de keeper weet te plaatsen. De wedstrijd eindigt in 2-5.

Een belangrijke en verdiende overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Volgende week wacht de wedstrijd tegen koploper MOC’17 uit Bergen op Zoom. Ook dan hebben we de steun van de supporters weer keihard nodig. Wij hopen jullie volgende week allemaal te zien. De aftrap is om 14:30 in Dirksland. Tot volgende week!!