DVV’09 1 – De Jonge Spartaan 1   2-1 (0-1)

1-1 Yannick Lugthart

2-1  Ries van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchell Tdlohreg(Johan de Waal), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Yannick Lugthart, Jurre Toes(Julian de Geus), Jurgen van Bergen, Bart-Jelle van Dam(Rolf van Putten), Ramon de Man

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Al voor de derde keer in het nog prille seizoen 2022-2023 stond de derby tussen DVV’09 en De Jonge Spartaan op het programma. In beide wedstrijden zat de ploeg uit Menheerse aan de winnende kant van de score. Het wel bekende gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ zoemt al wekenlang in de Dirkslande gelederen. Want vandaag in competitieverband moest het dan maar gaan gebeuren. Trainer John Kleijn had zijn mannen vandaag met een speciale opdracht het veld in gestuurd, een strijdplan wat de drie punten op moest gaan leveren.

De mannen hadden de woorden van hun trainer goed in de oren geknoopt en lieten van begin af aan zien dat er vol voor de overwinning werd gestreden. Over de hele wedstrijd gezien, wist de Jonge Spartaan zich geen raadt met het felle en energieke DVV’09. Waar de thuisploeg in de eerste helft eigenlijk op voorsprong had moeten komen, was het Prins die met een fraaie knal de 0-1 op het scorebord zette. Na de rust ging DVV’09 verder waar het gebleven was en kwam in de 55e minuut op 1-1 via Lugthart op aangeven van, van Bergen. De Dirkslanders moesten uiteindelijk lang wachten op de verdiende winnende treffer. Die kwam er in de 88e minuut toen vd Boogert een corner vd Geus tegen de touwen kopte.

Onder prachtige omstandigheden en een super bespeelbare grasmat werd er om 14.30 onder leiding van scheidsrechter van Belzen afgetrapt voor deze derby. Het massaal opgekomen publiek was verrast door de kledingkeuze, want beide tenues waren maar moeilijk van elkaar te onderscheiden. Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd in een kledingwissel. De bezoekers probeerden met schoten van afstand gevaarlijk geworden, maar werden verijdeld door de Dirkslandse defensie. DVV kreeg vervolgens een aantal grote mogelijkheden op de openingstreffer. Van Dam kwam een teenlengte tekort op een voorzet van, van Bergen en een schot van de Man werd fraai gepakt door doelman Kroon. Van Bergen die een hele wedstrijd een ware plaag voor de Spartaanse defensie zou blijken, zag een schot maar net voorbij de kruising vliegen. En zoals altijd en ook in de 3e klasse gelden de wetten van het voetbal. DVV verzuimd op voorsprong te komen en wordt keihard afgestraft als Prins op fraaie wijze de bal achter de kansloze doelman Hanenberg knalt (0-1). Toch laat DVV zich niet van de wijs brengen. Vlak voor rust krijgt het nog een uitgelezen mogelijkheid op de gelijkmaker. Doelman Kroon schuift een bal zomaar in de voeten van, van Dam, maar die mikt voor open doel over.

Dat de Dirkslanders over een flinke dosis karakter beschikken blijkt na de rust maar weer. Al vroeg in de tweede helft kan de Berg een corner van Toes net niet binnen werken. Dit was een voorbode want in de 55e minuut is het wel raak. DVV weet een Spartaanse tegenaanval abrupt af te breken en wordt van Bergen weer aan het werk gezet. Die laat de hele defensie de hielen zien en met een strakke lage voorzet bediend hij Lugthart die van dichtbij de 1-1 op het scorebord zet. DVV gaat op jacht naar de winnende treffer en ziet Toes uit de draai maar net naast schieten. Ook een poging van de inlopende de Berg gaat maar net langs de palen. Toch komt de bevrijdende Dirkslandse treffer er. In de 88e minuut is het vd Boogert die een corner van de Geus tegen de touwen kopt. De ontlading bij de Dirkslanders is enorm. Toch moet het nog een aantal minuten stand houden en ver in blessuretijd onderscheidt doelman Hanenberg zich nog door een gevaarlijk indraaiende vrije trap uit de doelmond weg te boksen.

Wat een heerlijke en dik verdiende overwinning voor DVV’09. Er is van het begin tot het einde vol passie gestreden en iedereen was messcherp. Daardoor was het aan de bal vandaag ook weer veel beter en rustiger. Volgende week is er geen competitieprogramma en speelt men vriendschappelijk in Hellevoetsluis. De week erna wacht de uitwedstrijd bij Bruse Boys. De aftrap in Bruinisse is om 14.30. We hopen weer op veel Dirkslands publiek.