DVV’09 EN KAPELLE HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT - D.V.V. '09

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DVV’09 EN KAPELLE HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

DVV’09 EN KAPELLE HOUDEN ELKAAR IN EVENWICHT

D.V.V.'09 1

2 - 2

Kapelle 1

Competitie

3e klasse B

Datum

19 november 2022 14:30

Scheidsrechter

A.J.A Simonse

Accommodatie

Sportpark DVV '09
Hondsgalgweg 1 B
3247XW
DIRKSLAND
tel. 0187-602029

Zaterdag 19 november 2022

 

DVV’09 1 – v.v. Kapelle 1   2-2 (1-1)            

               

Doelpunten:

 

1-1        Bart Jelle van Dam

2-1       Jurgen van Bergen

 

 

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Julian de Geus, Bart Jelle van Dam(Yannick Lugthart), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer, Ramon de Man(Rolf van Putten)

 

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

https://myalbum.com/album/UW9S89iH6KwwLa/

 

Met een ruime overwinning tegen SKNWK op zak moest DVV’09 het vandaag opnemen tegen Kapelle. Een ploeg die al jaren steevast in de 3e klasse acteert en momenteel in punten gelijk staat met de Dirkslanders. Al hebben de Zeeuwen nog wel een wedstrijd tegoed. Vorige week boekten ze een knappe 3-0 overwinning op koploper Prinsenland. De mannen van John Kleijn konden hun borst dus natmaken voor het duel met deze lastige tegenstander.

Vanwege de vele neerslag moest uitgeweken worden naar het kunstgrasveld. Een verlate aftrap zorgde ervoor dat ook het kunstlicht aan moest. Het ijzig koude weer had de vele supporters er niet van weerhouden om naar het sportcomplex te komen. Rond de klok van 15.00 werd door scheidsrechter Simonse gefloten voor de start van deze clash. DVV begon zeker niet verkeerd aan deze wedstrijd en liet Kapelle merken dat ze hier niet zomaar drie punten op konden komen halen. Toch moest de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd een tegentreffer slikken. Een te korte kaats op het middenveld wordt onderschept en razendsnel wordt een aanvaller alleen voor doelman Hanenberg gezet. Deze is meedogenloos en zet de 0-1 op het scorebord. DVV heeft het hierna even lastig en moet zich zichtbaar herpakken. Dit doen de mannen van John Kleijn uitstekend en komen in de 35e minuut weer op gelijke hoogte. Van Bergen wordt aan de rechterkant door de Berg weggestuurd en bediend de inlopende van Dam op maat. Met een fijne voetbeweging laat hij de bal buitenbereik van de doelman binnenvallen.

Deze lijn wordt in de tweede helft voortgezet en is DVV geruime tijd de bovenliggende partij. Dit levert dan ook een verdiende voorsprong op. Ditmaal lanceert vd Veer zichzelf op de linkerflank en houdt uitstekend het overzicht. Zijn voorzet komt voor de voeten van, van Bergen die zeer koelbloedig afrond (2-1). De Dirkslanders kunnen hierna doordrukken en moeten na een overtreding op vd Veer een zuivere penalty krijgen. De scheidsrechter wuift dit weg en ook met andere mogelijkheden weet DVV geen derde treffer bij te produceren. Hierna kantelt de wedstrijd weer wat en gaat Kapelle opportunistischer spelen. De Dirkslandse defensie houdt lang stand, maar moet in de 78e minuut capituleren wanneer een corner binnengekopt wordt (2-2). De wedstrijd krijgt vervolgens een prachtig slot, waarin het twee kanten op kan, de ruimtes groot worden en het spel vliegt heen en weer. Van Putten heeft de Dirkslandse overwinning nog op zijn slof, maar aan de andere kant moet ook doelman Hanenberg nog een keer reddend optreden. Zo eindigt deze aantrekkelijke wedstrijd in een gelijkspel.

DVV’09 hoeft zeker niet ontevreden terug te kijken op dit duel en zijn er veel lichtpuntjes die meegenomen kunnen worden naar de wedstrijd van volgende week. Dan treffen de Dirkslanders MOC’17 uit Bergen op Zoom. De Brabanders voeren samen met Prinsenland de ranglijst aan. Ondanks de afstand hopen we op veel Dirkslands publiek. De aftrap is om 14.30.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!