2-0  Yannick Lugthart

3-1  Joost van der Veer

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Joost van den Boogert), Yannick Lugthart, Jurre Toes(Johan de Waal), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer, Julian de Geus(Ramon de Man)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen moest DVV’09 het opnemen tegen ZSC’62 uit Scharendijke. Een onbekende tegenstander, die te boek staat als stugge ploeg en vorige week het eerste resultaat wist te boeken met een 2-2 gelijkspel tegen Kogelvangers. Trainer John Kleijn legde zoals gebruikelijk en nu des te meer de focus op de eigen ploeg en dat het eigen spel spelen van cruciaal belang is om de punten in Dirksland te houden.

DVV’09 schoot uit de startblokken en liet qua felheid een enorme verbetering zien ten op zichte van vorige week. De Dirkslanders lieten het na om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen en het bleef daardoor onnodig spannend. De 3-1 overwinning was uiteindelijk meer dan verdiend.

Omdat het nieuw ingezaaide hoofdveld nog niet speelklaar is, werd voor deze wedstrijd uitgeweken naar het kunstgrasveld. DVV kende een droomstart deze middag. De Zeeuwse ploeg mocht aftrappen en probeerde met lange trap de aanval te zoeken. De tweede bal werd gelijk gewonnen door thuisploeg en via een paar schijven kwam de bal terecht bij van der Veer. Deze bleef oog in oog met de doelman ijzig koel en zette DVV al in de 1e minuut op een 1-0 voorsprong. Na deze treffer hadden de Dirkslanders geruime tijd de overhand en volop mogelijkheden om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Grote kansen voor van Bergen en Toes werden helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Na deze fase gingen de Zeeuwen wat meer van zich afbijten en werd geprobeerd met een aantal felle duels de wedstrijd te doen kantelen. De scheidsrechter moest hierbij meermaals de gele kaart uit de borstzak naar voren toveren. Grote kansen werden er door de bezoekers niet gecreëerd, mede omdat de ballen vaak net niet goed vielen voor de spits die loerde op dat ene moment. DVV kreeg nog wel een flinke kans via R. vd Boogert die na een fraaie voorzet van, van Bergen in vrijstaande positie naast kopte.

Met deze kleine achterstand had ZSC nog hoop op een resultaat en trachtte DVV na rust gelijk onder druk te zetten. Dit leidde tot een onrustige tweede helft, maar de Zeeuwen er behoudens wat schoten van afstand toch maar amper in slaagden om grote kansen af te dwingen. Toch leidde een mislukte voorzet nog bijna tot een doelpunt en reageerde doelman Hanenberg een aantal keer zeer adequaat. In de 65e minuut leek Lugthart de wedstrijd dan toch eindelijk te beslissen. Met een kenmerkende rush stoof hij het zestienmetergebied in en schoof de bal langs de uitkomende doelman (2-0). Was dit dan de beslissing in de wedstrijd? Het allerminste was waar. Direct na de aftrap werd met een crossbal de rechtsback bereikt, die met een laag geplaatst schot voor de 2-1 zorgde. In de slotfase werd het wat onvriendelijker en leidde opgekropte frustratie tot een rode kaart aan de zijde van ZSC. Echt in de problemen kwam DVV in het restant van de wedstrijd niet meer, maar duurde het ondanks de vele kansen tot de 90e minuut voordat de 3-1 op het scorebord kwam. Van der Veer had in het strafschopgebied alle tijd om een hoek uit te zoeken en liet het Dirkslandse publiek voor de derde maal deze middag juichen.

Een verdiende overwinning voor de mannen van John Kleijn. Er was een duidelijke verbetering zichtbaar ten op zichte van vorige week en DVV’09 kwam veel feller voor de dag. De aankomende trainingen zullen weer gebruikt worden om de volgende stappen te kunnen zetten. A.s zaterdag wacht het uitduel met Tholense Boys. De aftrap is om 15.00. We hopen op veel Dirkslands publiek. Tot volgende week.