3-1       Joost van den Boogert

3-2       Joeri Boshoven

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchell Tdlohreg(Joost van den Boogert), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Julian de Geus), Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam(Jurre Toes), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer(Johan de Waal), Ramon de Man

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een lange voorbereiding stond voor DVV’09 dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd op het programma. Het vertoonde spel en de resultaten van de afgelopen weken, maakte dat de ploeg van John Kleijn met veel vertrouwen uitkeek naar de clash met Halsteren. De mannen uit Noord-Brabant eindigden vorige jaar op een knappe tweede plaats en willen ook dit jaar weer hoge ogen gooien in de 3e klasse. Een tegenstander van formaat dus en gelijk een goede graadmeter.

Helaas bleef DVV’09 deze middag ver verwijderd van het gebruikelijke niveau en werd het door de Brabanders op een terechte nederlaag getrakteerd.

Het hoofdveld van Halsteren omringd met tribune en groot scorebord zag er sfeervol uit, maar door omstandigheden moest deze eerste competitiewedstrijd afgewerkt worden op het nabij gelegen kunstgrasveld. De openingsfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg. Misschien kwam het wat door de spanning, maar DVV oogde tam en kwam eigenlijk geen moment in het eigen gewenste spelletje. Halsteren maakte hier dankbaar gebruik van en kreeg na twintig minuten met een kopbal van dichtbij een grote kans op de openingstreffer. Hanenberg voorkwam dit met een prachtige redding. Na een flink aantal overtredingen die door de scheidsrechter zonder kaarten werd afgedaan, kon de leidsman in de 30e minuut niet anders dan de rode kaart aan een speler van de thuisploeg tonen. Een harde charge achterop het kuitbeen van, van Bergen betekende dat Halsteren het restant van deze wedstrijd met tien man verder moest. Hierna veranderde het spelbeeld wel wat. De thuisploeg trok zich wat meer terug op eigen helft en DVV had meer de bal. Het leverde de Dirkslanders behalve wat corners en vrije trappen geen uitgespeelde kansen op. Halsteren kreeg via de boomlange en veel gezochte lange spits nog een kop kans, maar wederom was het Hanenberg die knap redding bracht.

In de rust was het besef er dat er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt moest worden en alle schroom ervan af moest. De openingsfase van hoopgevend, maar werd door een zeer zwaar bestraft penalty moment weer keihard de kop in gedrukt. In een situatie die nog geheel niet dreigend was en niemand van Halsteren appelleerde werd de bal na licht vasthouden op de stip gelegd en ook nog eens bestraft met een gele kaart. Dit buitenkansje werd door de spits feilloos benut (1-0). Dit was een flinke tegenvaller voor de Dirkslanders. In de loop van de tweede helft moest DVV op jacht naar de gelijkmaker en ging het wat opportunistischer spelen. De thuisploeg loerde op de omschakeling en verdiende via de spits weer een strafschop, ditmaal wel terecht(2-0). Toen kort hierna ook nog de 3-0 viel leek het over voor DVV. Toch gloorde er in de slotfase onverwacht nog wat hoop op een resultaat. De opbouw werd overgeslagen en de ballen worden zo snel mogelijk voor het doel gebracht. Eerst was het J. vd Boogert die een corner van Boshoven in de kruising werkt (3-1). En vervolgens was het Boshoven zelf die na een rush over de linkerkant, vanuit een onmogelijke hoek de bal achter de doelman schiet. In de absolute slotfase had Toes de gelijkmaker nog op zijn slof, maar onderscheidde ook de keeper van de thuisploeg zich, door de bal onder de lat vandaan te tikken.

Zo loopt het debuut in de 3e klasse uit op een flinke teleurstelling voor DVV’09. Maar tegelijkertijd ook een harde les. En dat besef was er bij iedereen, want niemand heeft vandaag zijn gebruikelijke niveau gehaald. Deze ploeg weet dondersgoed wat er moet gebeuren en dat is aankomende week weer scherp trainen en vol vertrouwen toewerken naar het treffen met ZSC’62.  De aftrap in Dirksland volgende week is om 14.30. We hopen op veel publiek.