1-1 Joost van der Veer

2-1 Joost van der Veer

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg (Joost van den Boogert), Delano van der Velde, Mitchel Tdlohreg, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert (Jurre Toes), Yannick Lugthart, Joost van der Veer, Julian de Geus (Johan de Waal), Bart Jelle van Dam (Ramon de Man), Jurgen van Bergen (Jens Mastenbroek)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Op een nat, maar prima bespeelbare grasmat nam DVV het op tegen SKNWK. Voorafgaand aan het duel werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de eerder deze week overleden clubicoon Adrie ‘Bundel’ Robijn. Bundel was een zeer gewaardeerde kracht binnen de club.

Op papier leek het een makkelijke middag te worden voor de Dirkslanders, de nummer vier tegen de nummer laatst, maar vooraf werd al duidelijk benadrukt dat dit absoluut niet het geval zou zijn. De mannen uit Nieuwerkerk vechten voor hun kans om directe degradatie te voorkomen en zullen daarom alles uit de kast halen om een resultaat weg te slepen uit Dirksland.

Vanaf de eerste minuut is duidelijk wat de bedoeling is van SKNWK, zo lang mogelijk de deur dicht houden en gokken op een counter. DVV speelt daarentegen vrij gehaast waardoor veel passen niet aankomen op bestemming. SKNWK heeft de zaken goed op orde en weet veel aanvallen te voorkomen. Dit gebeurt regelmatig met een stevige ingreep, het is duidelijk dat ze niet naar Dirksland gekomen zijn om zich zomaar prijs te geven. DVV deelt wat speldenprikjes uit, maar in de eindfase wil het telkens net niet lukken. Na ruim een half uur spelen komt SKNWK vrijwel voor de eerste keer in de buurt van het Dirkslandse goal. Een afgeslagen bal komt voor de voeten van de spits, met een handige draai weet hij zich vrij te spelen en schiet de bal droog en hard in de hoek, 0-1. Na het tegendoelpunt blijft DVV zoeken naar de gelijkmaker, deze komt bijna vlak voor rust als van Bergen vanuit de draai net over schiet. De kleedkamer wordt opgezocht met een 0-1 tussenstand.

Na rust zien we een zelfde spelbeeld, DVV blijft drukken en SKNWK blijft tegenhouden. In de 50e minuut wordt de Man aan de linkerkant van het veld vrijgespeeld, zijn voorzet lijkt een prooi voor de keeper, maar dat is buiten van der Veer gerekend. Hij springt vlak voor de keeper en weet zijn hoofd tegen de bal te zetten, 1-1. Het thuispubliek, dat weer in grote getale aanwezig is, gaat er goed voor zitten en moedigt de ploeg aan. DVV heeft veelvuldig de bal en probeert SKNWK stuk te spelen, maar ook nu blijft het een stugge en lastig te bespelen ploeg. Na een aanval over de rechtse kant via van der Velde en van Bergen, komt de bal voor de voeten van de Man; hij haalt meteen uit maar ziet zijn inzet net over de goal gaan. Voor één ieder zal bekend zijn dat als aan de ene kant het doelpunt niet valt, hij juist aan de andere kant valt; balverlies van DVV leidt een grote kans in, over rechts wordt alleen op keeper Hanenberg afgegaan, maar de aanvaller van SKNWK faalt jammerlijk in de poging om zijn ploeg op voorsprong te zetten. De tijd begint te dringen voor de Dirkslanders om geen puntverlies op te lopen. In de 82e minuut wordt een voorzet niet goed verwerkt door de achterhoede van SKNWK, via een aantal benen komt de bal voor de voeten van van der Veer die de bal onberispelijk achter de keeper in het net knalt. Na ruim 95 minuten blaast de scheidsrechter voor het laatst, 2-1.

Een moeizame maar zeer belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Zo blijkt eens te meer dat elke wedstrijd, tegen welke tegenstander dan ook, honderd procent geleverd zal moeten worden. Komend weekend zal geen competitievoetbal zijn, dan wordt geoefend tegen VVGZ. De wedstrijd wordt op eigen terrein gespeeld om 14:30. We hopen weer op veel publiek!