v.v. Kruiningen 1 – DVV’09 1   2-5 (1-3)

2-4  Bart Jelle van Dam
2-5 Bart Jelle van Dam

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg (Joost van den Boogert), Delano van der Velde, Mitchel Tdlohreg, Joeri Boshoven, Jurre Toes (Ries van den Boogert), Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam, Julian de Geus (Ramon de Man), Joost van der Veer, Jurgen van Bergen (Johan de Waal)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Zaterdag 29 april nam DVV het op tegen Kruiningen. De ploeg strijdt tegen degradatie en wil koste wat het kost nacompetitie voorkomen. Met een heuse feest bus, geregeld door de supporters, wordt afgereisd richting Zeeland. Onder een prachtige voorjaarszon en een behaaglijke temperatuur wordt afgetrapt voor de eerste helft.

Kruiningen komt scherp uit de startblokken. Het is duidelijk dat de ploeg zich niet zomaar gewonnen geeft deze middag. Na een paar minuten lijdt DVV balverlies aan de zijkant van het veld, de doorlopende spits wordt met een goede steekbal diep gestuurd en komt oog in oog met doelman Hanenberg. De spits blijft ijzig kalm en schiet de 1-0 tegen de touwen. Na de tegentreffer oogt DVV direct een stuk scherper en mede daarom kan Kruiningen niet lang genieten van haar voorsprong. Na een goede individuele actie, plaatst van der Veer de bal in de verre hoek om de 1-1 aan te laten tekenen. De thuisploeg verzandt in het spelen van veel lange ballen, iets wat het veldspel op het toch al grote veld niet bevorderd. In de 30e minuut wordt een vrije trap niet goed verwerkt door de Zeeuwse keeper. Van der Veer is er vliegensvlug bij om zijn tweede van de middag aan te laten tekenen. Het slotakkoord van de eerste helft is voor de Geus. Na een lange sprint van wel zestig meter is hij er als de kippen bij om een voorzet van van Bergen binnen te schieten. DVV gaat rusten met een 1-3 voorsprong.

Na rust zien we een zelfde spelbeeld. Het veldspel is rommelig en er moeten veel meters gemaakt worden. DVV krijgt meteen een aantal kansen, maar weet deze helaas niet te benutten. Zoals het spreekwoord zegt: als je hem zelf niet maakt, valt hij aan de andere kant, gebeurde precies bij DVV. Na een vrije trap van Kruiningen blijft de bal in de kluts hangen. Via meerdere benen en mensen krijgt Kruiningen een niet te missen kans. De aanvaller weet wel raad met dit buitenkansje, 2-3. DVV lijkt even van de leg en de thuisploeg dringt iets meer aan. Via een aantal countermogelijkheden had DVV de score al verder uit kunnen breiden, maar vergeefse pogingen leidden niet tot een 4e treffer. In de 75e minuut legt van Dam aan voor een corner, tot ieders verbazing vliegt de bal in één keer in de goal, 2-4. Na deze treffer geeft de Zeeuwse ploeg zich gewonnen. In de 90e minuut is het nogmaals van Dam die zijn tweede van de middag noteert. Zo eindigt de wedstrijd in 2-5.

Wederom een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Op de terugweg was het nog lang gezellig in de bus. De komende twee weken staat er geen competitievoetbal op het programma. Volgende week wordt om 14:30 thuis een oefenwedstrijd gespeeld tegen Strijen. Daarnaast zijn het 2e en 5e elftal van de club nog in de race voor het kampioenschap. Genoeg reden om naar de club te komen en deze teams te steunen. Op 20 mei speelt DVV weer een thuiswedstrijd, ditmaal tegen Den Bommel, wij hopen daarbij weer op veel publiek. Tot ziens!