DVV’09 1 – v.v. Tholense Boys 1   3-0 (1-0)

2-0            Yannick Lugthart

3-0            Jurre Toes

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Delano van der Velde, Johan de Waal, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart(Levi Bestman), Joost van der Veer(Jens Mastenbroek), Ramon de Man(Julian de Geus), Bart Jelle van Dam(Ries van den Boogert), Jurgen van Bergen

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Na een aantal weken oefenvoetbal stond voor DVV’09 weer een competitiewedstrijd op het programma. Ditmaal moest het opgenomen worden tegen Tholense Boys. De mannen van trainer John Kleijn wisten de heenwedstrijd nipt met 0-1 te winnen en waren daarom gewaarschuwd. De ploeg uit Tholen wist na de winterstop nog maar twee punten te verzamelen en zodoende waren zij erop gebrand in Dirksland resultaat te boeken.

Na de opening van ‘vakkie luufel’ kon afgetrapt worden. Met een paar speldenprikjes en een afgekeurde goal wegens buitenspel, waren het met name de Dirkslanders die het meest gevaarlijk werden. Tholense Boys stelde daar in de beginfase weinig tegenover, maar zij kwamen gedurende de eerste helft dichter bij het doel van keeper Hanenberg. Een vermeend penaltymoment in de zestien van DVV werd weggewuifd door de scheidsrechter, welke vervolgens naliet om de Tholense aanvoerder zijn 2e gele kaart te geven na het onderbreken van een veelbelovende aanval. Het mooiste moment van de eerste helft komt op naam van van der Veer. Na een afgeslagen corner is het Boshoven die de bal opnieuw inbrengt en met een uiterste krachtsinspanning is het van der Veer die al vliegend door de lucht zijn teen tegen de bal weet te plaatsen en zo de 1-0 stand op het scorebord zet. Vrij snel hierna klinkt het fluitsignaal voor de rust.

Na rust zien we een zelfde spelbeeld. Het is DVV dat het spel probeert te maken en Tholense Boys tracht op de counter gevaarlijk te worden. De solide achterhoede weet bijna elke aanval onschadelijk te maken en zo kan steeds vaker richting het Tholense goal gevoetbald worden. Na een zelf opgezette aanval krijgt Lugthart via een aantal benen en een geblokt schot de bal voor zijn voeten, met rechts schiet hij de bal hard en zuiver in de hoek, 2-0. Het slotakkoord is voor Toes, die na een solo van de sterk spelende van Bergen de bal voor zijn voeten krijgt. Met een droge schuiver in de verre hoek weet hij de keeper te verschalken en tekent hij voor de 3-0 eindstand.

Een belangrijke overwinning voor de ploeg van trainer John Kleijn. Volgende week wacht de derby in Middelharnis tegen De Jonge Spartaan. Beide ploegen hebben evenveel verliespunten en staan respectievelijk op een 3e en 4e plaats. Het belooft een spannende wedstrijd te worden. De aftrap is om 14:30 in Middelharnis, wij hopen op jullie support! Tot volgende week!