DVV’09 1 – R.K.S.V. Halsteren 1   4-0 (2-0)

3-0 Ries van den Boogert
4-0 Joost van der Veer

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchel Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Jurre Toes), Yannick Lugthart, Joost van der Veer(Johan de Waal), Ramon de Man(Lars van Brussel), Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen(Julian de Geus)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In aanloop naar deze wedstrijd gingen de gedachten natuurlijk terug naar de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen. De Dirkslanders verloren deze wedstrijd en hadden dit met name aan zichzelf te danken. Vandaag kwam Halsteren op bezoek in Dirksland en was er de kans op revanche. De mannen van John Kleijn waren hier op gebrand en met een overwinning zou het de Brabanders passeren op de ranglijst.

Op deze druilerige zaterdagmiddag werd er weer aangetreden op het prachtige en goed bespeelbare hoofdveld. Onder toeziend oog van het flink opgekomen publiek werd er om 14.30 onder leiding van scheidsrechter de Koster afgetrapt. DVV begon sterk aan de wedstrijd en beet met name in de duels goed zich af. Halsteren werd afgebluft en dit resulteerde in een snelle openingstreffer. Al in de 6e minuut is het vd Veer die de 1-0 binnen knalt. Na goed voorbereidend werk vd Berg, krijgt vd Veer de bal schuin voor het doel aangespeeld en is de hoek heel lastig. Met een hard en hoog schot verrast hij de keeper en kun je wel spreken van een bliksemstart. Halsteren krijgt kort hierna met enig fortuin een mogelijkheid, wanneer de lange spits schuin voor Hanenberg verschijnt, maar de keeper redt uitstekend. Organisatorisch heeft DVV het best aardig op orde deze middag en geeft het Halsteren weinig ruimte om aan voetballen toe te komen. Wel beschikken de bezoekers over een aantal behendige spelers, die zo nu en dan voor wat dreiging zorgen. Hier vloeien een aantal corners uit voort, maar slaagt de verdediging er goed in om de Brabantse luchtmacht te neutraliseren. DVV blijft de bovenliggende ploeg en verzuimt om via vd Veer en van Dam de trekker over te halen. Halverwege de tweede helft krijgt de thuisploeg loon naar werken. Een afgeslagen schot van, van Bergen komt voor de voeten van de volledig vrijstaande Boshoven, die zeer alert reageert en de 2-0 op het scorebord zet. Echte grote kansen worden er niet  weggegeven in deze eerste helft al moet doelman Hanenberg nog wel eenmaal handelend optreden, door een vrije trap uit de bovenhoek weg te tikken. Het enige wat de thuisploeg zich na een sterke eerste helft kon verwijten, is dat het de wedstrijd misschien al in het slot had moeten gooien. De mogelijkheden hiervoor waren er zeker geweest.

Zoals verwacht probeerde Halsteren vlak na rust met een enkele omzetting en opportunistisch spel een snelle aansluitingstreffer te forceren. Dit waren de lastigste tien minuten van de wedstrijd en ook deze fase wist DVV ongeschonden door te komen. De ruimtes op het veld werden groter en groter en hier wisten met name de Dirkslanders van te profiteren. In de 56e minuut viel de beslissing in de wedstrijd. Een corner van, van Dam bereikt bij de tweede paal vd Boogert die de 3-0 binnen kopt. Alle ingrediënten waren nu aanwezig om er een grotere score van te maken. Het verzet bij Halsteren was gebroken en de honger van DVV nog zeker niet gestild. In de 75e minuut wordt een prachtige aanval beloond met een fraaie treffer. De aanval wordt opgezet via de ingevallen de Geus, die na een mooie combinatie met vd Veer, laatst genoemde alleen voor de keeper zet. De jonge aanvaller is oog in oog met de doelman ijzig kalm en schiet de bal tegendraads in de verre hoek. Het slotakkoord deze middag is voor Toes, die een mooie vrije trap helaas uiteen ziet spatten op de lat. Na ruim 90 minuten spelen vindt de prima fluitende scheidsrechter de Koster het mooi geweest en fluit hij zonder een kaart te hebben uitgedeeld, voor het einde van de wedstrijd.

Zo boekt DVV’09 een overtuigende overwinning en houdt het wederom de nul. Volgende week wacht er een uitwedstrijd bij ZSC’62 in Scharendijke. We hopen weer op veel Dirkslands publiek. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!