Grintweg 1
4797SZ
WILLEMSTAD NB
tel. 0168-473440

Na het duel van vorige week tegen Den Bommel werd duidelijk dat DVV’09 zich op kan maken voor de nacompetitie. Een seizoen dat tot nu toe veel hoogtepunten heeft gekend, krijgt nog een vervolg. Gedurende het seizoen is de steun van jullie als publiek van grote meerwaarde geweest en ook nu kunnen wij uw steun en aanmoediging meer dan goed gebruiken. De wedstrijd tegen Luctor Heinkenszand zal plaatsvinden op dinsdag 30 mei 20:00! Komt u het vlaggenschip aanmoedigen? Wij rekenen op jullie support!!!!

Tot morgen langs de lijn!!!!

Zaterdag 27 mei 2023

v.v. Kogelvangers 1 – DVV‘09 1   2-2 (2-0)

2-1 Jurgen van Bergen

2-2 Joost van der Veer

Opstelling: Jordy Hanenberg, Nick Jongejan (Ezra de Jong), Johan de Waal, Joost van den Boogert (Imre de Groot), Joeri Boshoven, Jurre Toes (Ries van den Boogert), Yannick Lugthart (Glenn Melissant), Bart Jelle van Dam, Ramon de Man, Joost van der Veer (Jens Mastenbroek), Jurgen van Bergen.

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Het laatste competitieduel van DVV vond plaats in Willemstad, tegen Kogelvangers. De Kogelvangers deden lang mee in de 2e periode, maar na het verlies tegen koploper MOC’17 waren de kansen op nacompetitie verkeken. Onder zonnige omstandigheden werd afgetrapt.

In de eerste helft is DVV de bovenliggende partij. Een afgeslagen corner wordt net naast geschoten en ook een scherp gegeven voorzet wordt net niet binnen gelopen. Kogelvangers probeert met name vanuit de omschakeling een gaatje te vinden in de Dirkslandse defensie. In de 25e minuut komt Kogelvangers enigszins tegen de verhouding in, op voorsprong. Onvoldoende ingrijpen van DVV zorgt ervoor dat de aanvaller van Kogelvangers via een wirwar van spelers 1 op 1 met keeper Hanenberg komt. De aanvaller twijfelt niet en schiet de bal onberispelijk in de goal. DVV lijkt na deze tegenslag heel even van de leg, maar Kogelvangers weet daar niet van te profiteren. Een scherpe voorzet vanaf links wordt nét gemist door van der Veer. Vlak voor rust komt Kogelvangers zelfs op een 2-0 voorsprong door te profiteren van een foutje van de Dirkslanders. Met 2-0 wordt ook de rust in gegaan.

Voor DVV is duidelijk dat deze tussenstand niet nodig had geweest en de vastberadenheid is groot om de stand om te draaien en de meegereisde toeschouwers een lach op hun gezicht te spelen. De gehele 2e helft is DVV de bovenliggende partij. Kogelvangers komt er vrijwel niet meer uit, behalve door het spelen van de lange bal en gokken op de snelheid van de rechtsbuiten. De aansluitingstreffer valt in de 66e minuut. Na een goede actie van van Dam, bereikt zijn voorzet van Bergen, die de bal tegen de touwen knalt. Onder aanvoering van de terugkerende Melissant is het DVV dat onverminderd op zoek blijft naar de gelijkmaker. In de 77e minuut is het dan zover, na druk zetten van Melissant is het de keeper van Kogelvangers die in de fout gaat. Van der Veer weet wel raad met dit buitenkansje en schiet de 2-2 binnen. In het restant van de wedstrijd laat DVV na de wedstrijd volledig in haar voordeel te beslissen. De goed ingevallen Mastenbroek krijgt enkele kansen, maar weet deze helaas niet te verzilveren. Kogelvangers heeft los van een aantal speldenprikjes geen vuist kunnen maken in de 2e helft.

Zo sluit de ploeg van trainer John Kleijn de reguliere competitie af met een gelijkspel tegen Kogelvangers. Bij deze nogmaals de oproep, komt allen het vlaggenschip aanmoedigen op dinsdag 30 mei! We rekenen op jullie! Tot morgen!