DVV’09 1 – v.v. Kogelvangers 1   4-2 (1-2)

3-2       Joost van der Veer

4-2       Jens Mastenbroek

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchel Tdlohreg(Joost van den Boogert), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Jurre Toes), Yannick Lugthart(Olaf Kieviet), Joost van der Veer, Ramon de Man(Julian de Geus), Bart Jelle van Dam(Jens Mastenbroek), Jurgen van Bergen

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

De winterstop is ten einde en dat betekent dat DVV’09 na een geslaagd trainingskamp in Spanje weer mocht aantreden in competitieverband. De mannen van trainer John Kleijn krijgen met Kogelvangers gelijk een belangrijke wedstrijd voor de kiezen. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst en is het verschil één punt in het voordeel van de Dirkslanders. Gaat het DVV’09 lukken om in de eerste wedstrijd van 2023 gelijk de volle buit te pakken?

De voetbalomstandigheden waren perfect deze middag. Er kon gewoon aangetreden worden op het prima bespeelbare hoofdveld. Een lekker zonnetje en het flink opgekomen publiek maakten het plaatje compleet. DVV startte sterk en was via een zelf gecreëerde kans van de Berg al na een paar minuten dichtbij de openingstreffer. Uiteindelijk liet het eerste doelpunt van de wedstrijd niet lang op zich wachten. In de 6e minuut krijgt van Bergen de bal in het strafschopgebied voor de voeten en slaagt er na veel kappen en draaien in om de 1-0 tegen de touwen te schieten. De Dirkslanders hadden deze fase uit kunnen nutten, door al vroeg afstand te nemen van Kogelvangers. Echter pogingen van de Man en van der Veer troffen geen doel en kropen de bezoekers langzaam uit hun schulp. De mannen uit Willemstad werden gesterkt door een ongelukkig moment achterin en straften dit buitenkansje genadeloos af 1-1. De thuisploeg verslapte wat in tweede deel van de eerste helft en Kogelvangers maakte hier dankbaar gebruik van. Dit resulteerde in het feit dat doelman Hanenberg tweemaal van dichtbij handelend moest optreden. Ondanks deze minder fase slaagde DVV er toch in om in de omschakeling gevaarlijk te worden en had het na overtredingen op van Dam en van der Veer misschien wel een penalty moeten krijgen. Op slag van rust krijgt DVV nog een flinke tik te verwerken. Een rappe aanvaller wordt slim weggestoken, passeert doelman Hanenberg en schiet zijn ploeg met een 1-2 voorsprong de rust in.

In de rust is iedereen het erover eens dat deze achterstand onnodig is en dit in de tweede helft gerepareerd moet gaan worden. Met deze verbetenheid komt DVV dan ook uit de kleedkamer en wordt Kogelvangers geen moment van rust meer gegund. Na tien minuten is van der Veer na een corner heel dichtbij de gelijkmaker, maar stuit zijn kopbal via de lat terug het veld in. En ook een prachtige vrije trap van Boshoven spat op de lat uiteen. Iedereen voelt dat een doelpunt niet uit kan blijven en in de 62e minuut is het dan eindelijk raak. Met een mooie voorzet bereikt de Man het hoofd van R. vd Boogert, die legt de bal klaar voor de inlopende van Dam en hij verschalkt de doelman van dichtbij 2-2. Het verzet van Kogelvangers is nu echt gebroken, want een paar minuten later is het weer raak. Van der Veer wordt door van Bergen alleen voor de keeper gezet en prikt de 3-2 binnen. Waar scheidsrechter Fitters in de eerste helft de kaarten nog aardig op zak hield, kwam in het tweede bedrijf de gele kaart na een paar fikse overtredingen een aantal keer tevoorschijn.  In de 78e minuut betekende dit voor een speler van Kogelvangers zijn tweede van de wedstrijd en moesten de bezoekers ook nog eens met tien man door. In de 88e minuut is het de jonge Jens Mastenbroek die zijn debuut en goede invalbeurt weet op te luisteren met een treffer. Boshoven is na een mooie solo niet zelfzuchtig, houdt het overzicht en bediend Mastenbroek. Deze rond zeer beheerst af en beslist hiermee de wedstrijd. Ook Olaf Kieviet mag in de slotfase nog zijn debuut maken in het 1e.

Zo kent DVV’09 met deze overwinning een heerlijke start van 2023. Heeft het na rust zichtbaar karakter getoond en was de zege uiteindelijk dik verdiend. Volgende week wacht er een uitwedstrijd in Den Bommel. We hopen weer op de aanwezigheid van veel Dirkslands publiek bij deze derby. De aftrap is om 14.30!