1-0 Jurgen van Bergen

2-2 Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Jurre Toes, Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam, Julian de Geus (Ramon de Man), Joost van der Veer, Jurgen van Bergen

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Op zaterdag 23 april kreeg DVV koploper MOC op bezoek. De mannen uit Bergen op Zoom staan al weken bovenaan de ranglijst en hebben na een matige seizoenstart vrijwel geen punt meer verloren. De bezoekers zijn in titelstrijd verwikkeld met voornamelijk Prinsenland en daarom zijn ook vandaag de punten weer broodnodig om alles in eigen hand te houden. De heenwedstrijd leert dat MOC een goed voetballende ploeg is, dodelijk in het afmaken van kansen en tegelijkertijd weinig goals tegen krijgt.

Nadat de spelers op het veld verwelkomd worden met vuurwerk kan afgetrapt worden. De intenties van beide ploegen zijn vanaf de aftrap meteen zichtbaar, zowel DVV als MOC gaat vol voor de winst. Al na een paar minuten krijgt van der Veer de bal aangespeeld op rand zestien, draait weg bij zijn tegenstander maar ziet zijn inzet langs de goal van MOC gaan. De eerste, pakweg, dertig minuten zijn voor DVV. Achterin wordt nauwelijks iets weggegeven, duels op het middenveld worden gewonnen en voorin worden kansen gecreëerd. Na 30 minuten bereikt een pass van achteruit van Bergen, hij zet een solo in, wurmt zich langs een aantal tegenstanders en schiet de bal feilloos achter de keeper, 1-0. Niet veel later wordt de Geus vrijgespeeld voor de keeper, maar mede door goed uitkomen van de doelman ziet hij zijn inzet net naast de paal gaan. Richting het einde van de eerste helft dringt MOC meer aan. Een ongelukkige overtreding aan de zijlijn resulteert in een vrije trap voor MOC. DVV staat op dat moment even niet op te letten en dat is tegen een ploeg als deze dodelijk. De nummer 10 slingert de bal voor op een geheel vrijstaande middenvelder die de bal voldoende toucheert om keeper Hanenberg kansloos te laten. Nog geen twee minuten later krijgt MOC wederom aan de zijkant van het veld een vrije trap. Ditmaal wordt de bal niet voor de goal gegeven, maar krult de nummer 10 de bal rechtstreeks in de kruising, 1-2. Een domper voor DVV zo vlak voor rust.

Na rust zien we wederom twee ploegen die er een leuke wedstrijd van proberen te maken. Met veel beweging en een hoge intensiteit van beide kanten is het voor de toeschouwers een enerverende wedstrijd. DVV dringt wat meer aan in de hoop de gelijkmaker te kunnen laten aantekenen. Na enkele speldenprikjes is het in de 71e minuut wederom van Bergen die wegdraait bij zijn tegenstander en de 2-2 tegen de touwen knalt. Tot dan toe heeft MOC in de tweede helft nog geen grote kansen weten te creëren. Na balverlies van de Dirkslanders wordt de spits van MOC over de rechterkant weggestuurd, voor het doel staat een medespeler vrij maar de voorzet is nét te scherp. De grootste kans voor MOC dient zich aan rond de 80e minuut. Een corner wordt goed ingekopt, maar met een reflex is het Hanenberg die zijn ploeg in de race houdt. DVV krijgt nog één enorme kans om deze wedstrijd dan toch in haar voordeel te beslissen. Na een voorzet van van Bergen ziet de Man zijn inzet gestopt worden door de keeper, in de rebound pikt van der Veer de bal op, speelt zijn tegenstander uit, maar zijn inzet belandt via de keeper hard op de paal. Na 95 minuten blaast de goed leidende scheidsrechter voor het laatst op zijn fluit en eindigt dit duel in 2-2.

Zo behaalt de ploeg van trainer John Kleijn een punt in het duel met de koploper. De steun van het publiek blijft onverminderd van grote meerwaarde. Volgende week wacht de volgende wedstrijd, uit bij Kruiningen. De ploeg uit Kruiningen wil nacompetitie ontlopen en zij hebben de punten daarbij hard nodig. Ook daar zal weer 100% scherpte op de mat gelegd moeten worden door de Dirkslanders. Wij hopen daarbij weer op veel steun van het publiek. De aftrap is om 14:30, tot volgende week!!