1-0 Joost van der Veer
2-0 Jurre Toes

Opstelling: Jordy Hanenberg, David de Berg, Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam(Joost van den Boogert), Jurgen van Bergen(Jurre Toes), Joost van der Veer, Julian de Geus

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de tweede bekerwedstrijd van dit seizoen moest DVV’09 het opnemen tegen OVV uit Oostvoorne wat uitkomt in de 3e klasse D in West 2. Weer een mooie graadmeter voor de ploeg van John Kleijn met het oog op de competitiestart van 24 september. Vanwege de renovatie van het hoofdveld werd voor deze wedstrijd uitgeweken naar het nieuwe kunstgrasveld. Het zou uiteindelijk een redelijk eenvoudige middag worden voor de Dirkslanders, waar de score gezien de kansenverhouding een stuk hoger uit had moeten vallen.

Onder het genot van een stralend zonnetje en het flink opgekomen publiek werd iets na half drie gefloten voor het begin van deze wedstrijd. DVV begon deze middag wat nonchalant en dit leverde in de openingsfase een aantal keer onnodig balverlies op. OVV kon hier maar amper van profiteren en moest doelman Hanenberg eenmaal alert zijn op een poging van de zijkant. Al vrij snel had de thuisploeg de zaakjes weer op orde. Dit leverde ook gelijk een aantal grote kansen op. Waar vd Veer eerst van dichtbij op de doelman schiet, ziet hij erna een poging van de lijn gehaald worden en komt van Dam een teenlengte tekort om de bal binnen te schieten. Na een half uur spelen is het DVV wat verdiend de leiding in de wedstrijd neemt. Na een aanval van DVV denkt de ploeg uit Oostvoorne te kunnen counteren, maar wordt deze goed in de kiem gesmoord. De bal komt terecht bij de Geus, die met een mooie pass vd Veer bereikt en hij rond deze aanval koelbloedig af (1-0). In het vervolg van de eerste helft had DVV de mogelijkheden om verder afstand te nemen, maar bleef de score ongewijzigd.

In de tweede helft gaat DVV verder met waar het in de eerste helft gebleven is. Er worden legio kansen gecreëerd, maar een treffer blijft lang uit. Verdedigend gezien geeft de ploeg van John Kleijn vrijwel niets weg, maar moet het met een nipte 1-0 voorsprong zeer alert blijven. OVV probeert met lange ballen nog wat te forceren en je weet dat er dan altijd een momentje komt. In de 75e minuut levert dit OVV een vrije trap op en deze gaat via de buitenkant van de paal maar net naast het doel van Hanenberg. Pas in de absolute slotfase wordt de wedstrijd dan echt beslist. Balverlies wordt door de ingevallen Toes zelf goed hersteld en hij zet vanaf rechts de aanval op. Via vd Veer die goed het overzicht bewaard komt de bal terug voor zijn voeten en schiet beheerst de 2-0 op het scorebord.

DVV’09 kan met voldoening terugkijken op deze wedstrijd en heeft het nog twee weken om de spreekwoordelijke puntjes op de i te zetten. Volgende week speelt men het laatste oefenduel uit bij SHO. Op zaterdag 24 september gaat het echte werk beginnen en wacht de eerste competitiewedstrijd uit bij Halsteren. De aftrap is om 15.00. We hopen op veel Dirkslands publiek bij deze wedstrijd. Tot dan!!