De Jonge Spartaan 1 – DVV’09 1   2-1 (1-0)

1-1       Yannick Lugthart

Opstelling: Mitchel Lieshout, David de Berg, Mitchell Tdlohreg(Joost van den Boogert), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Johan de Waal), Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen, Joost van der Veer, Julian de Geus(Ramon de Man)

Foto van de wedstrijd met dank aan Bert Spits, via onderstaande link:

Dankzij het prachtige en historische kampioensjaar is DVV’09 volop in voorbereiding voor het debuutseizoen in de 3e klasse. Na een reeks aan trainingen en oefenwedstrijden stond vandaag de eerste officiële bekerwedstrijd van het seizoen op het programma. Met competitiegenoot DJS treffen de Dirkslanders gelijk een tegenstander van formaat. De titelaspiraties worden in Middelharnis niet onder stoelen of banken geschoven en eerder in de voorbereiding is al kennis gemaakt met het spel van de Spartanen. Een mooie graadmeter voor het team van John Kleijn om te kijken waar de ploeg in deze fase van de voorbereiding staat.

Onder leiding van scheidsrechter Fokker wordt om 20.00 afgetrapt voor het begin van deze wedstrijd. In deze eerste helft blijkt dat beide ploegen het organisatorisch aardig voor elkaar hebben. De ruimtes op het veld zijn klein, er wordt gestreden voor iedere meter en een handjevol kansen gecreëerd. De eerste mogelijkheid is voor DVV. Vd Veer speelt zich zelf half vrij in het zestienmetergebied en ziet zijn schot uiteenspatten op de vuisten van de doelman. Aan de andere kant een vergelijkbare situatie, waarbij Lieshout keurig zijn mannetje staat. In de 30e minuut verzuimen de Dirkslanders om een fout van de DJS af te straffen. Van Dam krijgt de bal in de schoot geworpen en kan alleen op de doelman af. De keeper komt als winnaar uit de strijd, maar dit had de openingstreffer moeten zijn. Zoals gezegd wordt er op het scherpst van de snede gespeeld vandaag en moet scheidsrechter Fokker een aantal keer de gele kaart tonen. In de 43e minuut is DJS wel doeltreffend. Een lange bal valt precies goed voor de rappe aanvaller en oog in oog met Lieshout is hij genadeloos (1-0).

Na een wat rommelige openingsfase van de tweede helft pakt het goed georganiseerde DVV de draad weer op en komt het via een fraaie aanval op gelijke hoogte (1-1). Van Bergen wordt aan de rechterkant weggestuurd en geeft de verdedigers het nakijken. Met een harde lage voorzet bediend hij de inglijdende Lugthart, die hiermee de gelijkmaker op het bord zet. DVV gaan vanaf dit moment meer kansen afdwingen. Een kopbal van R. vd Boogert wordt ternauwernood van de lijn gehaald en een hard schot van vd Veer gaat maar rakelings naast. Aan de andere kant blijkt DJS weer uiterst effectief. Halfslachtig ingrijpen aan Dirkslandse zijde wordt met een fraaie treffer van Prins keihard afgestraft (2-1). In de slotfase gaat DVV wat opportunistischer spelen en volgen er nog flink wat kansen. Een poging van, van Bergen wordt van de lijn gehaald en een halve omhaal van, vd Veer gaat via de paal naast. Als in de absolute slotfase weer een bal van Lugthart van de lijn gehaald wordt, dan is wel duidelijk wie vanavond zoals van Gaal zegt: ‘ het geluk aan de kont heeft hangen’.

DVV’09 kan terugkijken op een prima wedstrijd en hier kan de komende weken op voortgebouwd worden. As dinsdag wordt er vriendschappelijk gespeeld in Spijkenisse tegen Hekelingen en volgende week zaterdag wacht de 2e  bekerwedstrijd van het seizoen tegen OVV. De aftrap in Dirksland is om 14.30.