0-6 Joost van der Veer

1-7 Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Mitchell Tdlohreg(David de Berg), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Yannick Lugthart, Glenn Melissant(Jurgen van Bergen), Bart-Jelle van Dam(Ramon de Man), Joost van der Veer, Julian de Geus

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

De laatste competitiewedstrijd dateerde al weer van eind november en de competitie mocht vandaag gelukkig weer hervat worden. Eindelijk kon er weer eens gestreden worden om de echte punten. DVV’09 oefende de afgelopen weken twee keer in Spijkenisse tegen Botlek en Hekelingen. De wedstrijd van vorige week tegen Hekelingen was een mooie generale waarin de Dirkslanders lieten zien gebrand te zijn op een goede herstart van de competitie. Trainer John Kleijn is zeer te spreken over de trainingsarbeid in de afgelopen weken en vandaag mogen de mannen laten zien dat dit zich ook vertaald naar de eerste drie punten van 2022.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd is DVV nog wat zoekende en is het de thuisploeg wat een grote kans krijgt op de openingstreffer. De linker aanvaller krijgt alle tijd om naar binnen te komen en probeert doelman Hanenberg met een mooi schot in de verre hoek te verschalken. De doelman is zeer alert en voorkomt met een knappe redding een vroege achterstand. Hierna neemt DVV het heft in handen en komt het in de 15e minuut verdient op voorsprong. Lugthart onderschept een bal op de helft van OFB en ziet de doelman te ver voor zijn doel staan. Met een prachtige lob verschalkt hij de doelman en schiet DVV op voorsprong. Drie minuten later wordt het gelijk 0-2. Krijger jaagt goed door op zijn tegenstander en stuurt vervolgens van der Veer weg. Deze laat met een bizarre punter in de bovenhoek, de doelman verbouwereerd achter. De Dirkslanders geven de thuisploeg weinig kans om op adem te komen en de score had al voor rust hoog op kunnen lopen. In de 40e minuut maakt van der Veer na een verkeerde inschatting van de doelman zijn tweede van de middag. De keeper mist de bal en kan zo in het lege doel geschoven worden (0-3).

In het eerste kwartier na de rust gaat DVV vrolijk verder en al in de 48e minuut is Melissant zeer alert op een afgeslagen bal en schiet van dichtbij de 0-4 binnen. De opbouw die aan deze treffer voorafging was er één uit het boekje en geeft het doelpunt nog meer glans. Tien minuten later krult de Geus een fraaie vrije trap achter de kansloze doelman(0-5). En om het Dirkslands kwartiertje na rust nog meer glans te geven, maakt van der Veer zijn hattrick compleet. Ondanks zijn geringe lengte torent hij bij een hoekschop hoog boven zijn tegenstander uit en knikt de 0-6 tegen de touwen. Het doel deze middag was uiteraard ook om de nul te houden, maar door wat gemakkelijk verdedigen bij een vrije trap lukt dit niet. Van Bergen zorgt uiteindelijk met een mooie solo voor het slotakkoord van deze middag. Met zijn linker haalt hij hard uit en bepaalt de eindstand op 1-7.

Leuk gebaar van de mannen uit Ooltgensplaat is dat van der Veer de wedstrijdbal mee naar huis krijgt na zijn knappe hattrick deze middag. Een compliment ook voor scheidsrechter Kooi. Er waren over en weer toch wat fikse overtredingen, maar de kaarten bleven grotendeels op zak en was het een zeer sportieve wedstrijd deze middag.

Zo hervat DVV’09 de competitie met een overtuigende zege in Ooltgensplaat. Volgende week willen de mannen van John Kleijn deze start een goed vervolg geven als FIOS uit Achthuizen op bezoek komt. De aftrap in Dirksland is om 14.30. Tot volgende week!