Herkingen’55 1 - D.V.V.’09 1   1-2 (1-1)

1-1  Bart-Jelle van Dam
1-2  Wesley Meuldijk

Opstelling: Jordy Hanenberg, Yannick Lugthart, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Bart-Jelle van Dam(Mitchell Tdlohreg), Jurgen van Bergen, Ramon de Man(Mike Stoop), Wesley Meuldijk

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Eindelijk, ja eindelijk is het weer zover. De zaterdag waar veel mensen reikhalzend naar uit hebben gekeken. Na een lange tijd van onderbreking wordt er weer om de echte punten gespeeld. In deze eerste wedstrijd staat er met de derby Herkingen-DVV’09 gelijk een mooi affiche op het programma. Een wedstrijd waarin er toch altijd wel wat bijzonders gebeurt. Dat zou ook vandaag weer gebeuren. Trainer John Kleijn heeft zijn mannen de afgelopen weken klaargestoomd voor de start van de competitie. De belangrijkste boodschap voor vandaag was focus op ons zelf, van eigen kracht uitgaan en de belangrijke drie punten mee terug naar Dirksland nemen.

In het openingsfase van de wedstrijd was DVV op zoek naar het juiste ritme en oogde het wat rommelig. Toch lijken de Dirkslanders via van Bergen al snel op voorsprong te komen. Zijn treffer wordt helaas afgekeurd vanwege buitenspel.  Aan de andere kant krijgt Herkingen al in de 8e minuut een strafschop. Een bal op de schouder wordt door scheidsrechter Vijverberg verkeerd beoordeelt en de bal gaat op de stip. Vd Ochtend is onberispelijk en laat Hanenberg kansloos (1-0). Wat trainer John Kleijn tot tevredenheid moet stemmen is dat er na deze treffer geen paniek ontstond bij zijn ploeg. DVV ging door waar het gebleven was en zag al vrij snel weer een goal afgekeurd worden. Nu was het van Dam die terug gevlagd werd. De kansenregen die hierop volgde dreef zowel supporters als technische staf  tot wanhoop. De drie voorwaartsen kregen echt kans op kans, maar wisten de bal er niet in te krijgen. Hierbij ook het compliment voor doelman Verboven, die zijn ploeg meermaals in de wedstrijd heeft gehouden. In de 38e minuut is het van Dam die alleen op de keeper af mag. Hij blijft wel ijzig koel en schiet beide ploegen naast elkaar (1-1). Dit zou ook de ruststand zijn, waarbij een 1-5 voorsprong voor de Dirkslanders niet misstaan had.

Na de rust ging DVV door waar het gebleven was en dat was het creëren van kansen. Het duurde tot de 60e minuut toen eindelijk de verdiende 1-2 op het scorebord kwam. In een scrimmage is het Meuldijk die met een bijzondere achterwaartse hakbal vriend en vijand verrast en de bal tergend langzaam de doellijn ziet passeren. Wat DVV in het resterende deel vergeet is, om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De thuisploeg waar ook de nodige verjonging is doorgevoerd blijft hierbij loeren op dat ene kansje wat er altijd wel komt. Via Melissant en de sterk ingevallen Stoop kreeg DVV nog de nodige mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Aan de andere kant kwam dé echte kans niet, maar wel een hachelijke situatie, waarbij het vrouwen en kinderen eerst was en de bal gelukkig in één van naast gelegen tuintjes geroeid kon worden. Na een ruime blessuretijd fluit scheidsrechter Vijverberg voor het einde van de wedstrijd en zijn de eerste drie punten een feit.

Zo begint DVV’09 deze competitie met een overwinning en stemt met name de overmacht die vandaag werd getoond tot tevredenheid en kan er met veel vertrouwen naar de volgende wedstrijd toegewerkt worden. As zaterdag komt WFB op bezoek. De aftrap is om 14.30. We hopen op veel publiek!