v.v. Melissant 1 - D.V.V.’09 1   0-3 (0-2)

0-2 Bart-Jelle van Dam
0-3 Matthijs Krijger

Opstelling: Jordy Hanenberg, Yannick Lugthart, Joost van den Boogert(Joost van der Veer), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Bart-Jelle van Dam, Jurgen van Bergen, Julian de Geus(Matthijs Krijger), Wesley Meuldijk(Mitchell Tdlohreg),

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de derde competitiewedstrijd treft DVV’09 het door blessures geplaagde Melissant. Dit is in de resultaten ook terug te zien, want de eerste wedstrijden werden met ruim verschil verloren. Voor de ploeg van John Kleijn is een resultaat vandaag heilig en verwacht de trainer wat meer energie dan vorige week van zijn mannen. Het zou voor het publiek geen aantrekkelijke wedstrijd worden en het vergelijk met de wedstrijd Letland-Nederland is dan snel gemaakt. Een tegenstander die zich in graaft, ruimtes klein houdt en niet schroomt om wat schoppen uit te delen. Uiteindelijk valt de eerste goal mooi op tijd en zou het een eenvoudige middag worden voor de Dirkslanders.

Net als tegen Herkingen had DVV in de openingsfase van de wedstrijd tijd nodig om het juiste ritme te vinden. Het was te slordig in te passing, maar het had ook zeker te maken met de felheid die de thuisploeg in de duels gooide, waar soms meer oog voor been dan bal was. Ook het publiek begon al vroeg te morren dat het beter moest. Wat aan de andere kant ook weer een compliment is, want blijkbaar is het verwachtingspatroon hoog. Toch keert de rust redelijk snel terug in de ploeg en wordt de druk richting het doel van Melissant opgevoerd. Dit leidt tot wat kleine kansjes. Al vroeg in de wedstrijd moet Meuldijk zich laten vervangen met een ogenschijnlijk zware blessure en ook de Geus moet al vroegtijdig naar de kant. In de 25e minuut wordt de ban gebroken na een goede actie van, van Bergen. Hij zet sterk door aan de rechterkant en bedient Melissant die goed afrond (0-1). Diezelfde Melissant kan er vijf minuten later 0-2 van maken, maar schiet van dichtbij snoeihard op de lat. Vlak voor rust wordt de wedstrijd eigenlijk al beslist, wanneer van Dam goed opgesteld staat bij een corner en de 2e Dirkslandse treffer tegen de touwen kopt.

Na de rust is het wachten op een derde goal van de bezoekers. Van de thuisploeg heeft DVV niet veel te duchten, al moet Hanenberg toch nog twee keer alert reageren na wat slordigheidjes. Het is uiteindelijk Krijger die na een knappe actie met zijn linkerbeen fraai uithaalt in de verre hoek en de 0-3 eindstand op het scorebord brengt. De score had gezien de kansen nog wat verder op kunnen lopen. In tegenstelling tot de voorgaande twee wedstrijden kon het gas in de laatste twintig minuten wat losgelaten worden en werd de wedstrijd door de Dirkslanders keurig uitgespeeld.

Het was weinig sprankelend vandaag, er is nog veel verbetering mogelijk, maar het allerbelangrijkste vandaag zijn de drie punten. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Zwartewaal, wat verrassend met 3-0 van Stellendam won. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!