DVV’09 WINT KAMPIOENSWEDSTRIJD EN PROMOVEERT NAAR 3E KLASSE - D.V.V. '09

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DVV’09 WINT KAMPIOENSWEDSTRIJD EN PROMOVEERT NAAR 3E KLASSE

DVV’09 WINT KAMPIOENSWEDSTRIJD EN PROMOVEERT NAAR 3E KLASSE

FIOS 1

0 - 3

D.V.V.'09 1

Competitie

4e klasse I

Datum

28 mei 2022 14:30

Scheidsrechter

R. de Graaf

Accommodatie

Sportpark FIOS
Kloosterstraat 10
3256AH
ACHTHUIZEN
tel. 0187-632183

Zaterdag 28 mei 2022

 

FIOS 1 – DVV’09 1   0-3 (0-0)                      

               

Doelpunten:

0-1 Joost van der Veer
0-2 Joost van der Veer
0-3 Rolf van Putten

 

 

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde(Johan de Waal), Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Joost van den Boogert), Yannick Lugthart(Glenn Melissant), Bart Jelle van Dam(Rolf van Putten), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer, Julian de Geus(Ramon de Man)

 

Foto van de kampioenswedstrijd met dank aan Rene Hanenberg, via onderstaande link:

https://myalbum.com/album/a6dkS8EGAjDxsy/

 

 

DVV’09 is na een prachtige overwinning op FIOS kampioen geworden in de 4e klasse I. Hiermee dwingen de Dirkslanders die onder de bezielende leiding staan van het duo John Kleijn en Ruud Wiltschut, rechtstreekse promotie af naar de 3e klasse. DVV’09 was heer en meester deze middag en creëerde veel kansen. De thuisploeg had het volledig aan doelman vd Zant te danken, dat het heel lang 0-0 bleef. In de 75e minuut werd de ban gebroken door vd Veer en ontplofte het Dirkslandse publiek. Van Putten maakte in de absolute slotfase het feest compleet.

U kent vast de welbekende uitspraak: ‘één beeld zegt meer dan duizend woorden’. Mijn advies is dan ook bekijk de beelden en filmpjes goed om een echte indruk te krijgen van een historische gebeurtenis uit de clubgeschiedenis van DVV’09. Gesteund door een enorme supportersschare en prachtig vuurwerk werd het veld betreden door beide ploegen. De Dirkslanders leken weinig last van spanning te hebben en gingen vanaf de eerste minuut op zoek naar de openingstreffer. Van Dam was de eerste die heel dicht bij een doelpunt was, maar zag zijn poging van dichtbij gekeerd worden door vd Zant. FIOS speelde erg teruggetrokken en liet het initiatief volledig aan DVV. Eenmaal kwamen ze gevaarlijk in de buurt van Hanenberg die uitstekend optrad toen hij plots oog in oog met Buijs stond. DVV bleef geduldig zoeken naar een doelpunt en creëerde legio kansen. Telkenmale was het doelman vd Zant die een sta in de weg was en er hoogst persoonlijk voor zorgde dat met een brillenstand de rust werd bereikt.

Het spelbeeld in de tweede helft was niet veel anders. DVV voerde de druk nog meer op en iedereen voelde dat een doelpunt niet uit kon blijven. In de 75e ging het dak er dan eindelijk af in Achthuizen. De uitblinkende doelman liet zich verrassen door de goed doorjagende de Geus en kwam de bal via een carambole terecht voor de voeten van vd Veer, die voor een open doel met dit buitenkansje wel raad wist. De ontlading en feestvreugde die na dit doelpunt volgde is onbeschrijfelijk. Iedereen vloog elkaar in de armen, de eerste tranen vloeiden al en het feest werd uitgebreid met het publiek gevierd. Kort hierna kreeg DVV via een strafschop de mogelijkheid om de wedstrijd definitief te beslissen, maar helaas ging deze over. Pas in de 85e minuut toen vd Veer na een fraaie actie de 0-2 op het scorebord zette was iedereen ervan overtuigd dat de overwinning niet meer in gevaar zou komen. Trainer John Kleijn benutte vervolgens zijn wisselmoment optimaal om zoveel mogelijk jongens nog minuten te gunnen in deze kampioenswedstrijd. In de 90e minuut bekroond van Putten zijn invalbeurt nog met een schitterende treffer en zorgt hiermee voor de 0-3. Na het laatste fluitsignaal barst het feest los. Iedereen vliegt elkaar in de armen, tranen vloeien en supporters op het veld. Herinneringen voor het leven, dit vergeet je nooit meer. De officiële kampioensschaal wordt uitgereikt door voorzitter Rob van Gils en ook dat levert prachtige beelden op. De schaal wordt vol trots aan het publiek getoond en trainer John Kleijn wordt nog getrakteerd op een bierdouche. Vervolgens trekken de mannen zich nog even terug in de kleedkamer en volgt een onvergetelijke busreis met een prachtig kampioensfeest als slot.

Dit kampioenschap kan met recht een prestatie van de gehele vereniging genoemd worden. Alle faciliteiten, de beleving, de betrokkenheid en het organiseren van vele zaken. Het is ons werkelijk aan niets ontbroken.  Namen noemen doen we niet, want dan vergeet je onbedoeld altijd iemand. Namens de Selectie van DVV’09 iedereen hartelijk dank voor alles en het sterke fundament wat in de afgelopen jaren is gelegd. Met de hechte selectie die we op dit moment hebben ligt er een ijzersterke basis om met elkaar verder te groeien en te kunnen blijven dromen. As zaterdag wacht de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Abbenbroek. De aftrap is om 14.30. Komt allen om mee te genieten van de wedstrijd en de nodige festiviteiten. Want genieten is iets wat we na zo’n historische gebeurtenis echt moeten doen!!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!