D.V.V.’09 1 – v.v. Zwartewaal   1-1 (0-1)

Doelpunten:

1-1 Joost van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Wessel van der Gijze, Ries van den Boogert, Glenn Melissant, Mitchell Tdlohreg(Yannick Lugthart), Bart-Jelle van Dam, Johan de Waal(Jasper Maliepaard), Pim Goense(Marvin van ’t Hof)

Foto van de wedstrijd, via onderstaande link:

In Zwartewaal treft DVV’09 vandaag een geduchte tegenstander. Vorige week werd er met ruim 3-0 gewonnen van Stellendam en ook OHVV wist past in de slotfase de 3 punten te bemachtigen. Voor trainer John Kleijn was het vandaag puzzelen geblazen. Een blessuregolf treft de selectie van DVV’09 en onder andere de complete voorhoede zit in de lappenmand. Gezien de breedte van de selectie wordt dit zeker niet als argument gebruikt en stond er vandaag een sterk, maar bovenal strijdlustig collectief aan de aftrap.

De bezoekers uit Zwartewaal kennen een droomstart. De wedstrijd is nog maar een paar minuten onderweg, wanneer een jeugdige fout keihard wordt afgestraft. De aanvallers spelen het vervolgens goed uit en laten doelman Hanenberg kansloos. Dit is flinke domper voor de thuisploeg, maar er is nog tijd genoeg om deze achterstand te repareren. Via met name de jonge linkerflank wordt de druk richting het doel van Zwartewaal  langzaam opgevoerd. Dit leidt tot wat kleine mogelijkheden waarbij Goense net voorlangs schiet. De bezoekers laten in het eerste half uur bij vlagen prima veldspel zien en dwingen doelman Hanenberg nogmaals tot een goed redding. In het laatste kwartier voor rust is het DVV wat de baas is en meerdere corners op rij afdwingt. Helaas valt de bal net niet goed en gaat de ploeg van John Kleijn met een nipte achterstand rusten.

Na de thee is er maar één ploeg die de dienst uitmaakt en dat is DVV. Het zet Zwartewaal volledig onder druk en het is wachten op een Dirkslandse treffer. Deze komt er in de 72e minuut. Melissant wordt van achteren aangetikt in het strafschopgebied en de goed leidende arbiter Begeer wijst resoluut naar de stip. J. vd Boogert ontfermt zich over deze bal en schiet hem snoeihard tegen de touwen. De irritaties bij Zwartewaal nemen in de absolute slotfase toe. Het woordenboek bestaat met name uit ziektes en vloeken. Een groot gebrek aan woorden. Dat is ook het laatste wat ik hieraan wil wijden. De scheidsrechter beoordeelde dit keurig en deelde nog twee rode kaarten uit. DVV had in de laatste seconde nog een niet te missen kans om de drie punten in Dirksland te houden. Helaas liepen van ’t Hof en van Dam elkaar in de weg en moest er genoegen worden genomen met een gelijkspel.

Teleurstelling alom, maar wat overheerst is de trots op de getoonde wilskracht en teamprestatie vandaag. Dit geeft enorm veel vertrouwen naar de clash met OHVV volgende week. De aftrap in Oudenhoorn in om 14.30. We hopen op heel veel Dirkslands publiek.