1-0 Bart Jelle van Dam
2-0 Bart Jelle van Dam

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven(Frank den Hengst), Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Yannick Lugthart), Bart Jelle van Dam(David de Berg), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer, Julian de Geus

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

Vandaag stond voor DVV’09 de kraker met OHVV op het programma. In de uitwedstrijd stalen de Dirkslanders in de slotseconde een punt en voorkwamen hiermee dat de mannen uit Oudenhoorn verder uit zouden lopen. Vandaag waren de rollen omgedraaid en moest OHVV winnen om het gat met DVV’09 niet groter te laten worden. Een overweldigende speech van Joost van den Boogert, gevolgd door het tactisch plan van trainer John Kleijn zorgden ervoor dat alles op scherp stond voor deze mooie wedstrijd. Een wedstrijd waarin nog helemaal niets beslist zal worden, maar een topper die je als voetballer graag mee wilt maken.

De beleving rond de wedstrijd was fantastisch. Het veld werd betreden met daverende opkomst muziek en de fakkels met blauwe rook afgestoken door ‘vakkie luufel’ maakten het plaatje compleet. Toen de eerste kruitdampen waren opgetrokken kon het voetbalgevecht van start. DVV liet van meet af aan zien dat het OHVV vandaag geen moment in het favoriete spelletje wilde laten komen. De tegenstander werd bovenop de huid gezeten en werd geen centimeter ruimte gegund. De bezoekers die hier lastig mee om konden gaan, lieten bij vlagen wel zien over veel individuele kwaliteiten te beschikken. De eerste grote kans was dan ook voor OHVV, maar Hanenberg wist met een katachtige reflex een tegengoal te verijdelen. De druk van de thuisploeg werd groter en groter en liet in deze eerste helft zien dat het OHVV op alle fronten de baas was. Waar eerst een paar losse flodders het doel ruim missen, is het na een corner in de 20e minuut wel raak. De afgeslagen corner komt voor de voeten van vd Boogert die met zijn chocolade been van Dam bereikt. Deze twijfelt niet en ramt vanaf de rand van het strafschopgebied, de bal tegen de touwen (1-0). Wat volgt is een orkaan van gejuich en de ontlading is enorm. Na deze openingstreffer wil de thuisploeg doordrukken en komt via van Bergen zelfs haast op een nog grotere voorsprong. De Dirkslandse defensie met Krijger, vd Velde, Tdlohreg en Boshoven staat als een huis en moet vandaag met name alert zijn op de standaardsituaties van OHVV. Bij één van deze situaties treedt Melissant nog als reddende engel op door een bal van de doellijn te koppen. In de 34e minuut komt DVV op een verdiende 2-0 voorsprong. In een aanval die razendsnel verloopt is het van Dam die in kansrijke positie aan de bal komt. Vd Veer trekt het gat, en Van Dam omspeelt een verdediger en koerst af op de doelman. Uiterst koel lepelt hij de bal over de uitkomende keeper en laat het Dirkslandse publiek voor de tweedemaal juichen deze middag. De intensiteit in deze eerste helft is ontzettend hoog en misschien wel kenmerkend voor deze eerste helft is het moment waarbij Boshoven en vd Boogert zich met ziel en zaligheid voor een bal gooien bij een schot van de gevaarlijke spits van OHVV. Dit moment werd ook door de opmerkende verslaggever aangehaald na de wedstrijd.

Na de rust heeft DVV in tegenstelling tot de eerste helft de wind wat tegen en OHVV probeert hier met opportunistisch spel gebruik van te maken. Met lange ballen wordt getracht snel de voorwaartsen te bereiken en in het eerste kwartier is het overleven geblazen voor de mannen van John Kleijn. Dit zou ook kenmerkend zijn voor deze tweede helft. Iedereen en niemand uitgezonderd knokte voor iedere meter en echt serieuze kansen werden er niet weggegeven. Wel mocht OHVV een legio aan corners nemen, waarbij doelman Hanenberg een hoofdrol vertolkte, door keer op keer dit gevaar te verijdelen. Kansen voor de thuisploeg kwamen er ook zeker, maar ook de doelman van Oudenhoorn wist zich meermaals te onderscheiden. De onvermoeibare van Bergen en de Geus bleven tot ver in blessuretijd doorjagen op het doel van OHVV en deze vuile meters maakten de teamprestatie deze middag compleet.

Een prachtige overwinning voor DVV’09 in een wedstrijd waar alles in zat. Grote complimenten ook voor scheidsrechter Achterberg die een puike wedstrijd blies en geen enkele kaart hoefde uit te delen. Volgende week wacht de volgende kraker voor de Dirkslanders. Dan gaat men op bezoek bij WFB. De aftrap in Ouddorp is om 14.30. We hopen op veel Dirkslands publiek. Tot volgende week!!