v.v. Zwartewaal 1 – DVV’09 1   0-4 (0-3)

0-3 Bart Jelle van Dam
0-4 Bart Jelle van Dam

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger(Frank den Hengst), Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven(Levi Bestman), Ries van den Boogert(Glenn Melissant)(Johan de Waal), Yannick Lugthart, Bart Jelle van Dam, Jurgen van Bergen, Joost van der Veer, Julian de Geus(Ramon de Man)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 heeft op overtuigende wijze weer een hele belangrijke overwinning geboekt. In het duel met Zwartewaal, wat nog wel eens een lastige horde kon zijn, was het door treffers van, vd Veer en van Dam al voor de rust beslist. In de tweede helft wist DVV’09 nog eenmaal het net te vinden, maar had de score gezien de kansenverhouding veel hoger uit kunnen vallen.

DVV vloog werkelijk uit de startblokken en wist vanaf minuut 1 de thuisploeg terug te dringen op eigen helft. Alle duels werden gewonnen en met een niet te stoppen aanvalsdrang werd het doel van Zwartewaal bestookt. Na afgekeurde doelpunten van vd Veer en vd Boogert, was het in de 15e minuut toch raak. Een scherp aangesneden voorzet van vd Boogert wordt door vd Veer op fraaie wijze binnengekopt en de 0-1 is een feit. DVV had gezien de kansenverhouding al op rozen moeten zitten, maar kreeg net voor de drinkpauze uit één van de weinige tegenstoten haast het deksel op de neus. Doelman Hanenberg weet met een knappe redding de gelijkmaker te voorkomen. Na de drinkpauze gaan de Dirkslanders onverstoorbaar verder en lijken de tropische omstandigheden geen invloed te hebben op de prestaties van de ploeg van John Kleijn. De tweede treffer valt in de 35e minuut op haast identieke wijze. Nu is van Dam met een strakke voorzet de aangever en wederom vd Veer die de bal tegen de touwen knikt. Diezelfde van Dam beslist vlak voor rust de wedstrijd door een afvallende bal genadeloos in de kruising te rammen. De aanval die hieraan voorafging met een combinatie tussen Boshoven en de Geus was van grote schoonheid en daarmee een heel belangrijk aandeel in de 0-3.

In de tweede helft controleert DVV de wedstrijd en probeert het de score verder uit te bouwen. Er volgen nog flink wat kansen maar de keeper blijkt zo nu en dan een lelijke sta in de weg. Toch wordt in de 65e minuut een fraaie aanval nog beloond met een doelpunt. Van Bergen wordt aan de rechterkant weggestuurd door Krijger en trekt de bal strak voor het doel, waar van Dam klaar staat om zijn tweede van de middag binnen te schuiven 0-4. Na ruim 90 minuten spelen vind de scheidsrechter het genoeg geweest en mogen de spelers de welverdiende verkoeling op gaan zoeken.

Met deze knappe en overtuigende zege is dat alweer de derde overwinning in nog geen week tijd. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met SNS. Dat dit weer een hele belangrijke wedstrijd wordt is een feit en we hopen dan ook dat er veel publiek komt om ons naar de overwinning te schreeuwen. Het zal van de ontwikkelingen deze week afhangen, maar misschien staat er wel iets heel moois te gebeuren, wat u als Dirkslander niet wilt missen. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!