v.v. Stellendam 1 – DVV’09 1   2-5 (1-3)

1-4 Rolf van Putten

2-5 Julian de Geus

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Mitchell Tdlohreg, Delano van der Velde, Joeri Boshoven(Frank den Hengst), Ries van den Boogert, Glenn Melissant(Yannick Lugthart), Bart Jelle van Dam(Rolf van Putten), Jurgen van Bergen, Joost van der Veer(Johan de Waal), Julian de Geus

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen Stellendam omgezet in een verdiende overwinning. De thuisploeg opende tegen de verhouding in de score en strafte een slordigheidje aan Dirkslandse zijde genadeloos af. Daarna was het de Geus die met twee prachtige goals zijn ploeg weer langs zij hielp. Met een bal op de lat zat het voor DVV’09 net even mee en kort hierna maakt van Dam nog voor rust de 1-3. In de tweede helft raakt de energie bij beide ploegen zichtbaar op. Toch weten de Dirkslanders via van Putten en de Geus nog tweemaal het net te vinden en incasseert het al dan niet in buitenspelpositie nog een tegentreffer.

De wedstrijden tussen DVV en Stellendam zijn over het algemeen leuke wedstrijden. Beide ploegen willen voetballen, wat het kijkplezier voor de toeschouwers zeker ten goede komt. DVV legde vanaf het begin heel veel energie in de wedstrijd en wist in de eerste twintig minuten al zo’n zes corners af te dwingen. Het was voor de thuisploeg duidelijk overleven. DVV kon het overwicht nog niet uitdrukken in de score en is het Stellendam wat een foutje aan Dirkslandse zijde genadeloos afstraft en tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong komt. De ploeg van John Kleijn lijkt hier niet van, van slag en gaat stug door met het zoeken naar een doelpunt. De gelijkmaker komt wel op heel fraaie wijze tot stand. De Geus ontfermt zich over een vrije trap net buiten het zestienmetergebied en krult de bal prachtig achter de kansloze doelman. Niet veel later draait de Geus de score volledig om en knalt een afvallende bal met een mooie krul in de verre hoek. DVV wil doordrukken na deze treffers, maar mag vlak voor rust van geluk spreken dat het niet gelijk staat. Een Stellendamse doelpoging laat de lat achter de aan de grond genagelde Hanenberg trillen en de Dirkslanders ontsnappen. Kort hierna valt het doelpunt aan de andere kant wel.  Van Dam jaagt goed door op de doelman van Stellendam en krijgt de bal tegen zich aangeschoten. De bal draait hierdoor terug naar het doel en met een simpele intikker tekent hij voor de 1-3.

Na een tactische aanpassing van trainer John Kleijn in de rust is het ook DVV wat in de tweede helft het meest aanspraak maakt op een treffer. Via de onvermoeibare van Bergen komt DVV meermalen in kansrijke positie. Toch blijft het met deze marge waken voor de snelle omschakeling van de thuisploeg, wat met een paar razendsnelle aanvallers loert op dat ene kansje. In de 70e minuut is het de ingevallen van Putten die de wedstrijd beslist. Op karakteristieke wijze raast hij door de verdediging heen en schiet de bal in tweede instantie langs de doelman. Stellendam maakt vervolgens al dan niet in buitenspel positie de 2-4, maar dat was al in de 84e minuut. Het slotakkoord is voor de Geus, die met een rake penalty zijn hattrick completeert en de einduitslag van 2-5 op het scorebord zet.

Een heerlijke overwinning voor DVV’09 die met veel passie en goed voetbal tot stand is gekomen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met buurman Melissant. De aftrap is om 14.30. We hopen op veel publiek en vragen speciaal aandacht voor de benefietactie die tijdens deze wedstrijd gehouden zal worden t.b.v. team ‘vrienden voor het leven’  in het kader van ALPE D’HUZES. Neemt allen contant geld mee. Tot volgende week!!