4-0 Yannick Lugthart
5-0 Julian de Geus
6-0 Jurgen van Bergen

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert(Johan de Waal), Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Yannick Lugthart, Mitchell Tdlohreg, Bart-Jelle van Dam(Jurgen van Bergen), Joost van der Veer, Julian de Geus

Na de ruime overwinning van vorige week tegen Flakkee stond vandaag het duel met NTVV op het programma. De ploeg onder leiding van Wim Eilander is altijd een taaie tegenstander voor de Dirkslanders. Maar ook zeker een ploeg die wil voetballen. Trainer John Kleijn had zijn mannen vandaag weer een speciale opdracht meegegeven, om zo de felbegeerde drie punten weer in Dirksland te houden.

Net als vorige week begon DVV zeer sterk aan de wedstrijd. Er werd vol voor de aanval gekozen en de bezoekers stonden van meet af aan met de rug tegen de muur. Dit resulteerde al in de 11e minuut in een 1-0 voorsprong. Van Dam is zeer alert bij slordig uitverdedigen van NTVV. Hij pikt de bal op en blijft oog in oog met de doelman ijzig kalm. Dit geeft DVV vleugels en met name Boshoven is niet meer te houden. NTVV die het zo af en toe wel probeert uit dode spelsituaties komt eigenlijk niet tot uitgespeelde kansen. In de 20e minuut wordt een aanval van de Nieuwe Tongenaren abrupt afgebroken door een goede onderschepping op het middenveld en in de omschakeling is DVV razendsnel. Via Lugthart komt de bal terug voor de voeten van Boshoven die met een prachtige boogbal over de doelman de 2-0 op het scorebord zet. En zoals gezegd hij kreeg vleugels en zorgt binnen het half uur ook nog voor 3-0. Een ongekende luxe voor de ploeg van John Kleijn die zowel voetballend als op duelkracht NTVV de baas is vandaag.

In de rust heeft NTVV wat wisselingen doorgevoerd en komt het scherp uit de kleedkamer. Voor de thuisploeg was het in deze eerste tien minuten even zoeken en overleven, maar komt Hanenberg niet in de problemen. Na deze openingsfase pakt DVV het initiatief terug en is het in de 55e minuut Lugthart die weer zijn goaltje meepikt en de 4-0 op het scorebord zet. Het gaat dan in één keer weer heel snel en binnen 20 minuten staat de 6-0 op het scorebord. Eerst een prachtige goal van de Geus die van buiten het strafschop gebied de bal in de verre bovenhoek plaatst. En vervolgens de van een blessure teruggekeerde van Bergen die zijn invalbeurt opluistert met een fraaie treffer. De score had in het verdere verloop van de wedstrijd nog hoger uit kunnen vallen, maar gescoord zou er niet meer worden in Dirksland. Mede nog dankzij een fraaie redding van Hanenberg die voorkomt dat zijn broer in de slotseconde de eer zou redden voor NTVV.

Een hele fraaie en belangrijke overwinning voor DVV’09. Maar met name de manier waarop is fantastisch en hier kunnen we de komende weken verder op borduren. Volgende week is een vrij weekend voor DVV’09. Op 20 november wacht de thuiswedstrijd met Stellendam. De aftrap is om 14.30!