R.V.V. Blijdorp 1 - D.V.V.’09 1   4-3 (2-0)

2-2       Wesley Meuldijk

3-3       Ries van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Luc de Moed(Matthijs Krijger), Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Mitchell Tdlohreg (Ries van den Boogert), Glenn Melissant, Julian de Geus, Marvin van ’t Hof(Johan de Waal), Rolf van Putten, Wesley Meuldijk

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

U zult zich afvragen wanneer heeft DVV’09 voor het laatst een officiële wedstrijd gespeeld. Nou precies…. de tijd gaat ondanks alles heel snel, dit is al haast een jaar geleden toen er voor de competitie werd gewonnen van Flakkee. Na twee toch wel mislukte en niet afgemaakte seizoenen werkt de ploeg van John Kleijn vol vertrouwen toe naar de competitiestart op zaterdag 25 september. Op een paar blessures na, heeft de technische staf te maken met een grote gelijkwaardige groep en moeten nog de nodige keuzes gemaakt worden. Vandaag stond het redelijk onbekende Blijdorp op het programma en gaat de bekercampagne officieel van start.

De eerste helft was er één om heel snel te vergeten. Het ontbrak bij de Dirkslanders aan scherpte en beleving, waardoor het aan de bal zeer matig was. De thuisploeg nam het heft in handen en de blauw witten stonden dit machteloos toe. Al na 10 minuten resulteerde een van richting veranderd schot in de 1-0 voor de thuisploeg. DVV kon hier heel weinig tegenover stellen. Als het al op enig moment dreigend werd richting het doel van Blijdorp, dan strandde de aanval al voordat het überhaupt gevaarlijk werd of mistte de overtuiging. Na een half uur liep Blijdorp uit naar een 2-0 voorsprong en was er voor hen geen vuiltje aan de lucht. In de slotfase van de eerste helft had DVV nog wel een strafschop moeten krijgen na een overtreding op de Geus, maar de scheidsrechter besloot anders.

Na de rust veranderde het spelbeeld compleet. Het gif wat in de eerste helft ontbrak was nu wel aanwezig en dat resulteerde al na 5 minuten in de aansluitingstreffer van Melissant, die een vrije trap van de Geus binnen werkte. Niet veel later werd het al 2-2 toen Meuldijk een van richting veranderde vrije trap in het net zag eindigen. DVV slaagde er de tweede helft in om heel snel van achteruit de voorwaartsen te bereiken. Meuldijk die de eerste helft onzichtbaar was, speelde een heel sterke tweede helft en was cruciaal in het vasthouden van de bal. Melissant en de Geus zorgden voor de aansluiting en zo ontstond er veel dreiging richting het doel van Blijdorp. Met deze aanvalsdrang nam DVV uiteraard ook wat risico door met meer ruimte in de rug te gaan spelen. Een counter leverde uit het niets dan ook de 3-2 op. Hier werd door DVV al binnen de minuut op geantwoord, toen R. vd Boogert een perfect aangesneden corner van Melissant tegen de touwen kopte (3-3).

De Dirkslanders verdienden de overwinning in de slotfase. Kansen voor Melissant, Meuldijk en van Putten gingen er niet in en een goal van de Waal werd ten onrechte afgekeurd. In de 88e minuut viel het doek aan de andere kant. Een gemakkelijk gegeven penalty resulteerde uiteindelijk in een 4-3 overwinning voor de thuisploeg.

De leerschool voor vandaag was duidelijk. Vanaf de allereerste minuut wordt scherpte en beleving geëist. Als dit aanwezig is, dan komt het voetballend helemaal goed met deze groep, die overloopt van kwaliteit. Dit maakt het verschil tussen een balletje over 10 meter die net niet aankomt of een bal die van je voeten stuit. Scherpte, scherpte en nog eens scherpte. Volgende week 11 september wacht de 2e bekerwedstrijd thuis tegen Semper Altius uit Rijswijk. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!!