D.V.V.’09 1 – Semper Altius 1   5-1 (1-1)

4-1       Jurgen van Bergen

5-1       Ries van den Boogert

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Yannick Lugthart, Julian de Geus(Glenn Melissant), Jurgen van Bergen, Ramon de Man, Rolf van Putten(Wesley Meuldijk)

Foto van de wedstrijd met dank aan Marjo Smit, via onderstaande link:

In de tweede bekerwedstrijd trof DVV’09 het geheel onbekende Semper Altius uit Rijswijk. De ploeg verloor vorige week met 4-0 van Zevenhoven en had dus net als de ploeg van John Kleijn wat recht te zetten. Vanavond staat er voor de hele selectie een feest gepland en een belangrijke voorwaarde voor een geslaagd feest is dat zowel 1 als 2 haar wedstrijden vandaag wisten te winnen. Het tweede won met 3-2 van Barendrecht, dus was het aan het eerste om ook de punten in Dirksland te houden.

Het is al vroeg in de wedstrijd, de thuisploeg die de leiding neemt. Van Bergen wordt na een mooie bal van Boshoven alleen voor de keeper gezet en maakte deze kans feilloos af. In Semper Altius trof DVV een matige tegenstander, maar speelde het ook zelf een matige eerste helft. Ondanks dat waren er tal van mogelijkheden om met een ruime voorsprong de rust in te gaan. De Man en van Putten mistten voor open doel en ook van Bergen strandt nog een aantal keer op de doelman. Aan de andere kant geeft DVV vrijwel niets weg, maar komen de gasten in de 43e minuut toch op 1-1. Een te korte terugspeelbal op Hanenberg wordt genadeloos afgestraft.

In de rust laat trainer John Kleijn duidelijk merken dat hij niet tevreden is. Een aantal jongens geeft niet thuis en met 9 man een wedstrijd winnen, wordt wel heel lastig. Na de rust stelt DVV al snel orde op zaken. Het is de Man die zeer scherp is voor het doel en al vroeg in de tweede helft de 2-1 op het scorebord zet. Na de rust is DVV vele malen sterker, maar duurt het tot de slotfase alvorens er flink afstand genomen wordt. In de 77e minuut is het Meuldijk die een mooie voorzet van Melissant binnen knikt. En in de 80e minuut ontvangt van Bergen de bal van Krijger, omspeeld de doelman en ramt de bal tegen de touwen. Het slotakkoord is voor R. vd Boogert die in de 88e minuut met een ouderwetse punter van randje strafschopgebied de keeper verbouwereerd achterlaat.

Uiteindelijk een ruime overwinning voor DVV’09, maar nog zeker veel om over na te praten en aan te werken. De feeststemming zat er met deze 6 punter voor de selectie zeker in en het zou doorgaan tot in de late uurtjes. Volgende week wacht de 3e en laatste bekerwedstrijd. De aftrap tegen Zevenhoven is om 14.30. Tot volgende week!!