1-2                Joost van den Boogert

1-3                Rolf van Putten

1-4                Rolf van Putten

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Delano van der Velde, Joost van den Boogert, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Johan de Waal, Glenn Melissant(Nick Jongejan), Jurgen van Bergen(Marko Karsbergen), Wesley Meuldijk(Joris Brooshooft), Rolf van Putten

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na de heerlijke overwinning van vorige week op WFB stond vandaag voor DVV’09 de uitwedstrijd bij FIOS op het programma. De ploeg van Hans de Rover bivakkeert in de middenmoot en speelde vorige week met 1-1 gelijk bij Stellendam. Trainer John Kleijn benadrukte voor de wedstrijd dat passie en scherpte zeer bepalend is. Dat zal iedere week weer nodig zijn, om de wedstrijden in winst om te kunnen zetten.

DVV begon dan ook vol bezieling aan de wedstrijd. Vanaf de aftrap wordt de bal gelijk vooruit gespeeld en is het eerste dreigende moment al een feit. De druk die DVV geeft resulteert in een flink aantal hoekschoppen. De Waal kan een paar keer gevaarlijk uithalen, maar ziet zijn schoten telkens geblokkeerd worden door een paar oranje benen. In de 15e minuut is Meuldijk heel dicht bij een treffer. Hij speelt zich knap vrij met een vent in zijn rug en stuurt de bal richting de bovenhoek. Met een knappe redding voorkomt de doelman wederom een Dirkslandse goal. Het is eigenlijk niet de vraag of, maar wanneer het doelpunt voor DVV gaat vallen. Na ruim twintig minuten voetballen is het nog steeds DVV wat de overhand heeft, maar worden de voorzetten van met name de zijkanten slordig. En wordt verzuimd om het overwicht in de score uit te drukken. FIOS heeft voorin een aantal snelle mannen lopen en is het uitkijken voor een counter. Waar DVV eerst nog ontsnapt is het in de 30e minuut FIOS wat profiteert van een miscommunicatie achterin en met een 1-0 voorsprong de leiding in de wedstrijd pakt. Het antwoord van de Dirkslanders volgt razendsnel. Direct vanaf de aftrap wordt van Putten gelanceerd en die schiet op knappe wijze, vanuit een moeilijke hoek raak. Vijf minuten later is het J. vd Boogert die met een vrije trap het hoofd van zijn broer vind. Deze verlengd de bal en de keeper kan maar net redding brengen. In de rebound is Melissant er als de kippen bij om binnen te werken. Helaas staat de grensrechter met de vlag omhoog en wordt deze goal ten onrechte afgekeurd.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en DVV wat gelijk de aanval kiest. Al binnen die minuut vliegt een schot van Melissant rakelings langs de kruising. Na 52 minuten spelen wordt Meuldijk onreglementair ten val gebracht in het zestienmetergebied. J. vd Boogert schaart zich achter deze bal en schiet onberispelijk de 1-2 binnen. Hierna nemen de frustraties bij de thuisploeg toe en moet de prima leidende scheidsrechter een aantal keer de gele kaart tonen. Het beste antwoord wat hierop gegeven kan worden is de wedstrijd in het slot gooien en dat is wat er in de 70e minuut gebeurd. Boshoven zet met een mooie pass van Putten aan het werk, die wederom ijzig koel blijft en de 1-3 op het scorebord zet.  Maar hiermee was de koek voor de uitblinkende van Putten nog niet op. In de 80e minuut wordt hij nogmaals diep gestuurd, rond hij op identieke wijze af en produceert daarmee zijn 3e treffer van de wedstrijd.

Met deze ruime overwinning blijft DVV’09 in het spoor van koploper OHVV. Volgende week wacht de thuiswedstrijd met OFB, wat vandaag zeer knap met 4-1 won van Flakkee. DVV’09 is dus gewaarschuwd. Iedere week zal weer het uiterste gevraagd worden om de overwinning over de streep te trekken. De aftrap is om 14.30. Tot volgende week!