Doelpunten:

0-1          Wesley Meuldijk

1-2          Wesley Meuldijk

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Joost van den Boogert, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert(Glenn Melissant), Johan de Waal, Marko Karsbergen(Remon Vogelaar), Wesley Meuldijk(Max van Gils), Jurgen van Bergen, Joris Brooshooft

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

DVV’09 wist vorige week een zwaarbevochten overwinning op Flakkee binnen te halen. Vandaag stond het duel met koploper OHVV op het programma. Tweemaal speelde de ploeg uit Oudenhoorn gelijk en de voorsprong op de achtervolger was vijf punten. Bij een overwinning zou het gat acht punten worden en de competitie in de 4e klasse I al gelijk een stuk minder spannend zijn. De opdracht voor de ploeg van John Kleijn was dan ook duidelijk voorafgaand aan deze wedstrijd er moest een resultaat behaald worden!!  Zonder strijd zou dit zeker niet gaan lukken en een gevecht is het zeker geworden. Met maar liefst 10 gele kaarten en 2 rode werd het een goede middag voor de KNVB.

Dat de Dirkslanders vandaag niet voor het goede voetbal naar Oudenhoorn waren gekomen was duidelijk. Er werd veel voor zekerheid gekozen en dat maar met één doel de drie punten vandaag mee naar huis nemen. Daarnaast leende ook het veld zich niet voor mooi combinatie voetbal. De thuisploeg probeerde dit bij vlagen wel, omdat DVV het ver van eigen doel toeliet. Veel langer duurder de combinaties dan ook niet. Na een kwartier spelen is het DVV wat voor het eerst deze middag de leiding neemt. Van Bergen wordt op de rechterflank vrij gespeeld door Krijger en geeft Meuldijk een opgelegde kans. De spits blijft uiterst koel en rond zeer bekeken af. Lang kan er niet geprofiteerd worden van deze voorsprong. En laat OHVV zien dat het wel degelijk individuele kwaliteiten in huis hebben. Na een mooie steekbal en fraaie loopactie wordt een aanval keurig afgerond en is er voor doelman Hanenberg geen houden meer aan. Je merkt ook dat de spanning in de wedstrijd zich steeds wat meer op gaat bouwen en links en rechts wordt er meer uitgedeeld. Dit is ook zeker de verdienste van DVV want de jongens merken dat OHVV zeker een te pakken ploeg is. Dat de thuisploeg behalve het doelpunt geen kans weet te creëren is een mooi voorbeeld van deze onverzettelijkheid. Dit levert voor de rust zelfs nog de 1-2 op. Na een aanval is het Karsbergen die goed doorgaat in het zestienmetergebied en onreglementair tegen de vlakte wordt gewerkt. Meuldijk schaart zich achter deze bal en schiet vanaf de stip DVV op voorsprong. Met deze voorsprong wordt vrij gemakkelijk de rust gehaald.

In de rust hamert trainer John Kleijn erop dat er maar één ding telt vandaag en dat is de overwinning. De voorsprong wordt dan ook na de rust met man en macht verdedigd. Dit leidt tot vele gele kaarten in de tweede helft en ook tot veel frustratie aan de kant van OHVV. In de 65e minuut kan een aanvaller met rood inrukken nadat hij Brooshooft van achter natrapt. In deze fase strooit de leidsman wel iets te gemakkelijk met gele kaarten en is ieder woord teveel. Logischerwijs ontstaat er ook wat druk op het doel van Hanenberg, maar weet de defensie soms met kunst en vliegwerk om de ballen weer weg te pompen. Aan de andere kant is de Waal met een fraai schot nog dichtbij de beslissing, maar ziet hij zijn poging via de buitenkant van de paal naast gaan. In de 80e minuut moet OHVV na een opnieuw een rode kaart met 9 man verder. De ruimtes in het veld worden nu zeer groot en DVV verzuimd om de trekker definitief over te halen. De grootste kans is nog wel voor van Gils die net in de grond lijkt te trappen. In de 92e minuut moeten nog één keer alle Dirkslandse billetjes tegen elkaar nadat een poging van de thuisploeg maar net in het zijnet verdwijnt.

Na het fluitsignaal is de ontlading en vreugde groot bij DVV’09. Wat je in de voorgaande wedstrijden ook al ziet, is dat er een collectief ontstaat wat voor elkaar door het vuur wil gaan. Van goed voetbal was vandaag geen sprake, maar het resultaat is heilig en de zwaarbevochten drie punten gaan mee in de tas naar Dirksland. Volgende week is er een vrij weekend en op 23 november wacht de uitwedstrijd bij Herkingen’55. De aftrap is om 14.30. We hopen weer op veel publiek.