Zaterdag 7 december 2019

NTVV 1 – DVV’09 1  0-1 (0-0)

0-1          Joeri Boshoven

Opstelling: Jordy Hanenberg, Matthijs Krijger, Nick Jongejan, Delano van der Velde, Joeri Boshoven, Ries van den Boogert, Glenn Melissant(David de Berg), Johan de Waal, Marko Karsbergen(Rolf van Putten), Wesley Meuldijk(Pim Goense), Jurgen van Bergen

Foto’s van de wedstrijd, met dank aan huisfotografe Marjo Smit, via onderstaande link:

Na het vrije weekend van vorige week stond vandaag voor DVV’09 de derby met NTVV op het programma. Met het aanstellen van de nieuwe trainer Wim Eilander is de ploeg nog ongeslagen en staat het maar één punt achter koploper OHVV. Dit betekende vandaag weer een do or die wedstrijd voor de ploeg van John Kleijn. Bij een nederlaag zou de achterstand op de koploper weer op kunnen lopen naar acht punten. Dit was voor het duel met OHVV ook het geval en toen wist DVV’09 op basis van vechtlust de belangrijke punten mee te nemen. Ook vandaag werd er door de Dirkslanders gevochten als leeuwen, maar werd er ook een legio aan kansen gecreëerd. De uiteindelijke 0-1 overwinning was dan ook een magere afspiegeling van het krachtsverschil deze middag. Maar een mooi en spannend voetbalgevecht werd het zeker.

Het belang van deze wedstrijd werd al snel duidelijk. Beide teams begonnen vol overtuiging en klapten er bovenop. Hierbij moest de scheidsrechter al vroeg in de wedstrijd een lijn trekken door een gele kaart te tonen aan een verdediger van NTVV na een harde overtreding op Karsbergen. De thuisploeg speelde opportunistisch met drie verdedigers en trachtte met een man meer op het middenveld de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit werd door DVV keurig opgepakt en dat het over een goede organisatie beschikt werd vandaag weer duidelijk. Er  werden amper kansen weggegeven. Eenmaal ontsnapte een aanvaller aan de aandacht, maar was de voorzet niet precies genoeg.  Aan de andere kant lag er voor DVV zeeën van ruimte. En werden ook de nodige kansen gecreëerd. Al vroeg in de wedstrijd was het Melissant die oog in oog met de doelman net naast schoot, nadat hij zich eerst op knappe wijze vrijgespeeld had. Van Bergen raakt na een fraaie actie de lat en Boshoven kopt vlak voor rust in vrije positie in de handen van de doelman. Zo had DVV zich voor rust al een aardige uitgangspositie kunnen verschaffen.

Met iets meer rust en overzicht voorin, om zo de gegeven ruimte te benutten, zou het zeker goed moeten komen in de tweede helft. Het eerste wapenfeit na rust is dan ook gelijk weer voor DVV, wanneer van Bergen de doelman tot een fraaie redding dwingt. In de 55e minuut is daar dan toch de verdiende openingstreffer voor de Dirkslanders. Het is Boshoven die een corner in één keer binnen draait en zo de 0-1 op het scorebord zet. Niet veel later lijkt Karsbergen op weg naar de 0-2, maar wordt hij binnen het strafschopgebied van achteren neergehaald. Een zuivere penalty, wat ook de foto’s later zouden uitwijzen. Maar de scheidsrechter die nog op afstand was, besliste anders. In de 70e minuut is het de ingevallen van Putten die met zijn eerste actie naar binnen snijdt, met links uithaalt, maar wederom staat de lat een treffer in de weg. Ook Meuldijk laat nog een paar enorme mogelijkheden leggen, waardoor NTVV erin blijft geloven en het ongemeen spannend blijft in de slotfase. De thuisploeg gaat de ballen in de zestien pompen en dan hoeft de bal maar één keer goed te vallen. Met name vd Velde onderscheid zich een aantal keer, door grote schoonmaak te houden achterin. Toch valt de bal nog een keer goed, maar is het Hanenberg die met een fraaie redding zijn ploeg redt. Nadat de laatste vrije trap, waarbij zelfs de keeper mee naar voren ging afgeslagen wordt, kan in de omschakeling van Putten op een leeg doel af. Helaas besluit de scheidsrechter af te blazen en blijft het bij 0-1.

Een heerlijke en dik verdiende overwinning voor DVV’09. Er werden heel veel kansen gecreëerd, maar met name de vechtlust en de wil om te winnen was een lust voor het oog. Na afloop bleek dat koploper OHVV wederom punten heeft verspeeld. We mogen inmiddels toch wel concluderen dat de verschillen in de 4e klasse I zeer klein zijn en er nog zeker geen uitgesproken kampioen is. Haast iedereen kan van elkaar winnen en dat maakt de competitie leuk en onvoorspelbaar. Laat voor DVV’09 de wedstrijd tegen Herkingen een grote les zijn!!! In die wedstrijd ontbrak het aan de echte vechtlust en wil om te winnen en dat is nou net wat we iedere wedstrijd nodig hebben. Dat zullen we iedere week op moeten brengen en uiteraard alle kwaliteiten die we hebben benutten. Wie weet wat er dan volgend jaar mogelijk is. Aanstaande zaterdag wacht er wederom een derby en is Melissant de tegenstander. We weten wat ons te doen staat en hopen op veel publiek. Tot volgende week.