D.V.V. ‘09 JO9 GAAT INTERNATIONAAL! - D.V.V. '09

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

D.V.V. ‘09 JO9 GAAT INTERNATIONAAL!

D.V.V. ‘09 JO9 GAAT INTERNATIONAAL!

9 april 2023 22:00


Op 8 & 9 april speelde onze JO9 een internationaal toernooi in Belgie. Lees hieronder over hun avontuur.

DAG 1:

Vanmorgen om 07.00 was het dan eindelijk zo ver. Na weken voorpret en de nodige spanning mogen we eindelijk naar Brugge voor een internationaal toernooi. Met spraakmakende tegenstanders als Sparta, Cercle Brugge en Newcastle United.
Na een autorit van 2 uur komen we dan aan bij de gastclub van het weekend KSK Steenbrugge. Bij aankomst werden de talenten en trainers direct in het nieuw gestoken. Onze dank gaat uit naar Shoeby Middelharnis en Willy de Vos Hypotheken die dit voor ons mogelijk hebben gemaakt.

De eerste wedstrijd direct een pittige tegenstander; Sparta Rotterdam. De jongens waren toch een beetje onder de indruk en deze wedstrijd ging met 4-1 verloren. Boaz maakte wel een hele mooie goal en door uitstekend keeperswerk van Bruce bleef het bij 4-1.
De tweede wedstrijd tegen onze Franse vrienden uit Lille Bondues. Na een spannende wedstrijd 4-2 verloren door goals van Roan en goed verdedigend werk van Noud.

Door de aanwezige ouders werden lekkere broodjes gemaakt en ervoor gezorgd dat de kids het aan niets ontbrak.
De derde wedstrijd was tegen Asw na 2 verliespotjes waren de mannen gemotiveerd om de punten te pakken. De kleine Yazan maakt snel 2 goals en door Lars en Roan loopt de score verder op. Xavi stond verdedigend als een huis dus een mooie 4-0 overwinning.
De volgende wedstrijd tegen onze zuiderburen km Torhout speelden we een sterke pot door 2 goal van Yazan, een goal van Roan, Xavi en een afstandsschot van onze keeper Bruce winnen we ook deze wedstrijd met 5-3.

Inmiddels is het half 5 en de laatste wedstrijd van de dag beginnen we super scherp 2 goals van Yazan, 2 goals Roan. 1 Iemand in het 7-tal heeft tot dat moment nog niet gescoord maar Noud pakte ook zijn doelpuntje mee en sluiten we deze wedstrijd af met weer een overwinning.
Na nog een klein drankje voor de kinderen en een Brugse Zot voor de begeleiding afgesloten bij de Mac. Nadat we in het hostel zijn aangekomen en iedereen zich heeft opgefrist nog een drankje gedaan en om 21.00 naar bed. Morgen om half 11 wacht de volgende wedstrijd tegen OSC Lomme uit Frankrijk. Wat een fantastische eerste dag.

DAG 2:

The Road to the final
Na een heerlijke nachtrust is het alweer dag 2 van het toernooi. Om vandaag weer scherp voor de dag te komen beginnen we de dag met een uitgebreid ontbijt. Na het ontbijt snel alle spullen inpakken en op naar de voetbal.

Om kwart voor 11 mochten we dan eindelijk . De mannen waren nog niet helemaal wakker , 1-0 achter binnen 1 minuut … daarna kwamen we op stoom. Door 2 goals van zowel Yazan als Boaz, en een goal van Roan was de voorsprong snel een feit. Maar we waren we nog niet klaar ,door een mooie corner van Lars kopte Noud de bal snoeihard in het doel. 1-6 voor DVV en door naar de kruis finales als eerste van de Poule.
Nu begint het lange wachten wat we bereikt hebben…. En wat blijkt we staan in de halve finale tegen de thuisclub…. Heerlijk wachten in het zonnetje met een drankje op wat komen gaat. De jongens waren vanaf het eerste moment wakker . Met een klinkende overwinning door goals van Yazan 4 , Roan 2 Boaz 2 Xavi en 2 eigen doelpunten en door goed keeperswerk van Bruce kregen we er maar 3 tegen … 12-3 door naar de finale.

En daar was dan 16.00 de finale… spanning op de koppies , we speelden tegen UF Clichois uit Parijs. Van te voren gewaarschuwd dat het een fysieke ploeg is en dat Cercle Brugge van het veld gelopen is door de manier waarop de voetballen. Van te voren gezegd vooral genieten , want knap dat we er staan. De wedstrijd kan ik kort over zijn. Redelijk snel op achterstand, fysieke wedstrijd , en helaas veel onduidelijkheid over de spelregels … uiteindelijk van het veld gestapt om onze jongens te beschermen . Dit onder luid applaus van diverse ploegen. Veel teleurgestelde gezichten.

Na een korte Peptalk , vol trots onze beker en een medaille opgehaald. Super trots op hoe we gespeeld hebben en wat we bereikt hebben. Super leuk weekend met een geweldige groep jongens.
Als laatste willen we de ouders bedanken voor de goede zorgen en de support en nogmaals

Nu lekker naar huis en lekker naar bed.

Forza DVV

gr Joost, Vincent en Stefan
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!